Långlunch!

    
Så var det då fredag igen. Den dag jag sedan terminen började har ägnat åt att göra lite mer "lyxiga saker" bara för min egen skull.
Idag blev dagens lyx att äta lunch på restaurang Sureno, beläget i det från i våras öppnade hotellet, The Opposite House. Vi var fyra stycken som i trevlig och gladlynt samvaro kom att inmundiga en härlig lunch.
Redan i lobbyn möttes jag av ett antal konstverk i form av insekter. I dessa kan man om så önskas se lite av symboliken i detta gigantiska land.
Kanske kan det vara så att dessa insekter är blodsugare, eller att de tolkas som sådana. Vad vet jag?
Häftiga var de i alla fall! Vem som som är konstnären framgick inte. 


Lunch var det. Efter en anings övervögande fastnade tre av oss för lax som förrätt och helstekt kalvfilé till varmrätt.
Till denna måltid beställde en av oss ettt glas rött vin. Övriga önskade vitt. Men döm om min förvåning då det röda vinet serverades i ett gigantiskt glas och åtminstone fylldes till hälften med vin. Vi som beställt vitt fick en klart mindre mängd.


Tydlig skillnad!

Vad göra? Ja, det var inte så mycket att fundera på. Jag tog mod till mig och förklarade med ett leende på läpparna för kyparen att jag nog tyckte att vi med vitt vin också borde få samma mängd vin i våra glas.
Kyparen svarade med ett leende; "no problem". Han kom med en nyöppnad flaska och så var denna möjlighet till påfyllning ett faktum. Det tackade vi för!
Undrar om det varit möjligt hemma? Och han fyllde på med råge!!


Förrätten, jättegod lax.

Tiden försvannn i kapp med den goda maten och trevliga sällskapet.

Och givetvis var även toaletterna och handfaten på detta ställe av högsta klass.
Jag kommer gärna tillbaka hit till The Opposite House och kanske provar jag då en annan bar eller restaurang bland flera som finns att välja bland. Men jag var väldigt nöjd med dagens besök.

Efter denna goda lunch blev det tillsammans med väninnan Birgitta en promenad upp till lilla blomstermarknaden och inköp av 15 orkideér som snittblommor och sex vita liljor, allt till ett pris av 50 sek. 
Detta är också en vardaglig lyx! Jag gillar det!!!!!

  
Susanne

Jag är glad över att du utnyttjar dina fredagar så att du känner att du är ledig. Vad mycket du gör och upplever. Blir riktigt avundsjuk!

Kramar och hälsningar

Åse

Jag tycker maten verkar väldigt mycket finare nu, än när vi var i Peking. Det ser utsökt ut det du beställer. Lasse och jag livnärde oss på jordnötter och öl då vi var där. Kanske är vi väldigt kräsna eller annars var vi inte på de rätta ställena!?

Tänk om blommor hade varit lika billiga i Sverige. Här är det en lyx med färska (köpta) blommor.

Kram Åse


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: