I folkvimlet

    
Här vimlas det inte så mycket bland "kändisar" direkt. I och för sig beror det på hur man definierar en "kändis"... Men mest vedertaget är nog "kändis", en person som syns mycket i pressen, på tv, på film, är i modesvängen, nöjesbranchen, bloggar flitigt  eller annat som jag  nu inte kommer på.
Här i stan vimlar det dock av människor. Många cyklar, åker bil, eller kör de där ljudlösa elmopparna. De som jag nästan är sjukligt rädd för att krocka med vare sig jag går eller cyklar.

Rfter att ha ansträngt min hjärna med en rolig lektion i kinesiska så föll det sig naturligt att därefter ta en cykeltur i den ljumma förkvällen. Det var +28 grader då jag körde in min cykel i hissen för att sedan ge mig ut i rusningstrafiken. 
Tidpunkten var inte så väl vald för en stilla cykeltur, men simultanförmågan tränas då upp. Jag lovar!


Bosse pumpar min cykel. Vilken skillnad det blev att cykla!

Bara att kasta sig ut och följa efter lokalbefolkningen. Jag tycker själv att jag är riktigt duktig på att parera mellan både bilar, fotgängare, elmoppar och andra cyklister.


Det gäller att inte tveka när det är dags att passera i katukorsningarna. När jag tar den här bilden cyklar jag och knäpper kortet. Man måste hänga med i takten.

Vi tog en tur upp mot sjöarna och intog sedan middag på hotell Lu Song Yuans innergård. Hotelllet med tillhörande restaurang ligger i ett hutongområde, ett stenkast från de stora gatorna och här inne är det så tyst så tyst. Verkligen en oas i denna stundtals livliga, men ack så underbara stad.
Endast några myggor störde friden för oss. Här i Beijing med omnejd har alltså myggorna fortfarande högsäsong.

Väl hemkommen efter den avkopplande cykelturen, ja, jag tycker det är avkopplande att cykla trots all trafik, blev det lite kinesiska studier. Jag har min första inlämningsuppgift till Umeå Universitet den 5/10. Så jag har god tid på mig.

I morgon blir en spännande dag. Från klockan 3 kommer delar av innerstan att stängas för biltrafik. Det ska vara generalrepetition inför allt som ska ske på nationaldagen den 1/10. Detta innebär att skolan slutar klockan 13 i morgon, för annnars kommer vare sig elever i stan eller personal hem.
Tidigare har det tränats nattetid men i morgon  blir det alltså på dagtid.
Så området innanför den tredje Ringvägen ska spärras av på något sätt och inga bilar blir tillåtna under några timmar, eller hur länge det nu blir.
Om man får cykla eller gå där vet jag inte i skrivandets stund. Men det lär klarna under morgondagen.
Återkommer med rapport.
Iris

Cykling i Beijing och du och Bosse!

Det låter så härligt!

Hoppas repetitionen inför högtidsdagen

löper väl och att du visar oss fina bilder

här på bloggen! Det är ju din "lediga" dag på fredag!Kram till er båda!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: