Happy teacher´s day

    
Här firar man idag lärarnas dag. Vilken känsla! Absolut något för Sverige att ta efter.
Lärarna i Kina uppmärksammas särskilt just idag. Tanken är inte att lärarna ska få gåvor utan uppskattning i form av kort, teckningar eller annat.
Den här dagen kom till för länge sedan för att lärarna åter skulle uppskattas efter en tid då så inte var fallet.
Jag fick flera kort av mina elever och ett som jag nog får jobba lite extra på att förstå. Jag har ännu inte hunnit så långt i mina kinesiska studier av tecken att jag kan läsa vad ddet står. Men jag får ta mina kinesiska böcker till hjälp för att tyda tecknen

.


Rektor Mona bjöd all personal på en vacker tårta för att fira oss. Tack, tack!


Även kvällen hade lite "happy teacher" över sig.
Thérese, en kollega  och jag skulle på en sammankomst på SAS Radisson, ordnad av Svenska Handelskammaren,
berätta om Svenska Skolan. Jag tycker vi gjorde en bra presentation som uppskattades. 
(Förra året var jag också här men då tillsammans med Anna och Christina, som nu båda flyttat hem.)
Även Svenska Ambassaden, Exportrådet, SWEA och några andra företag berättade om sin verksamhet här i Beijing. Givetvis presenterades också Handelskammaren på ett förtjänstfullt sätt av dess ordförande Mats Harborn.
Att träffa nya människor så här informellt är också alltid givande.
Det var en trevlig afton med mingel och informella samtal.
I matväg  uppskattade jag särskilt de "hemgjorda" svenska köttbullarna med lingonsylt som bland prinskorvar och härliga små canapéer serverades som tilltugg.
Therése och jag efter vår skolpresentation.

Även den senare delen av kvällen blev gäldjefylld. Jag hade på eftermiddagen bokat våra flygbiljetter ner till södra Kina för att göra kryssningen på Yangtzefloden.
Här är det väldigt bekvämt för biljetterna levereras om man så vill, hem till lägenheten av ett bud.
Våra biljetter skulle levereras 21.30, men ibland blir det förseningar, om budet inte hittar eller så.
Men icke i kväll. Biljetterna levererades på utsatt tid och jag betalade dessa och var glsd för att det kan vara riktigt billigt att flyga inrikes här i landet. Kanske beror det på mängden flygbolag och att det är stot konkurrens, inte vet jag.

I morgon är det redan fredag och min "lyxdag". Jag ska åka med SWEA till lyktfabriken och det ska bli jätteroligt med en utflykt dit. Jag har nog "lyktförbud" egentligen. Maken tycker att vi har lyktor i alla storlekar och färger och det kan han ha rätt i. Men jag tror att det ändå går att smyga hem en eller annan lykta. De är ju så fina.
Marie Leander

Åh lyktfabriken, jag skulle gärna ha många fler, de är så fina.

De finns likadana lyktor i en fin inredningsbutik här i Houston. Jag betalade 18 rmb (mindre än $3)på lyktfabriken. I butiken här kostar de $55. Det är inte klokt. Säg till Bosse att du kan sälja dem med god förtjänst om han tycker du har för många. Men jag tycker int att man kan ha för många. Dssutom är de ju så bra presenter.

Ha det gott

Kram

Iris

Massor med väldoftande rosor och fresior till dig på Teacher`s Day!!! Tack för att du påminde mig om denna värdefulla dag! Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: