Trampa på i Peking

    
Ny vecka, nya utmaningar och jag tar er idag med på en cykeltur i Peking. Ren friskvård. Om man kanske bortser fråm avgaserna, men med blå himmel så är luftföroreningarna betydligt färre.
Detta är en tur jag gjorde för några år sedan och jag har gjort den många gånger sedan dess.
Det är avkopplande att cykla i Peking, denna gigantiska stad med över 20 miljoner invånare. Här finnns mycket att se och uppleva och man måste hela tiden använda sin simultamförmåga och hålla blicken fäst rakt framför sig. Det är den viktigaste cykelregeln. 
Dagens tur började lite lätt med att maken och jag trampade ner de 10 km till "Torget".
Det är alltid en härlig känsla att susa fram på cykel längs Chang ´an; gatan dom går förbi den Förbjudna Staden och är över 4 mil lång. Härligt breda cykelbanor och man känner sig som "king of the road".

Även idag var det många besökare till Förbjudna Staden. Kön ringlade sig lång
 
Vårt första stopp blev i närheten av den gamla,lilla, genuina gatan Dhazalan strax söder om Himmelska Fridens Torg.
 Här har mycket renoverats den senaste tiden men husen och området behåller sin charm. Turisterna är få och priserna billiga om man vill shoppa.
Här kommer man stundtals, bland hutongerna, det kinesiska livet inpå knutarna.
Många gamla butiker finns kvar och de har funnits i området sedan hundratals år tillbaka.

Och det var fler än vi som tänkt sig hit idag-
 
Många serveringar, hål i väggen, som serverar traditionell, rustik, mat. Köerna kan vara långa.......Men jag tror inte dessa inälvsrätter är helt i min smak.
 
Djurtarmar på sköljning, inte heller något för mig. Men genuin mat här i Beijing.

Efter besöket nere i södra delen av stan trampade vi norrut och hamnade i olika hutongområden.
Det känns bra att det renoveras både bland byggnader och på de trånga gatorna. Dessa områden är ju en viktig del av Beijings historia.

 
Lite svårt att ta sig fram.
Men det går bra att leda cykeln också.

Aftonen avslutade Bosse och jag på resaturang Blue Marin, en dansk restaurang, som serverar en alldeles underbar pepparstek. Vi satt ute och åt och kunde den 17/10 njuta av den fortfarande ljumma kvällen. Härligt!!!!
För mitt eget välbefinnande kunde jag via makens cykeldator konstatera att vi tillryggalagt 32 km denna lördag.
Och roliga sådana!
 
Katarina

Vilka fina foton och miljöer!

Du hittar ju också områden som inte är så "turistiska" och vågar ständigt prova nya saker.

Det är det som gör att man inte stagnerar i livet.

Jag har sagt det förr och gör det igen, många tack för att du så ofta och frikostigt delar med dig av dina upplevelser till alla oss som följer din blogg.

Ha det bra!

Många hälsningar och kramarBritta G

Tack Ditte och Bosse för att få följa med er på era turer i Beijing.Känns som jag oxå

britta igen

..är med på era utflykter.

Kram/Britta

Aaa

Det är spännande att "följa med"på dina resor!

Svar: Tack! Ja, många upplevelser har vi haft på resande fot under årens lopp.
Ditte

Ama de casa

Jag som inte ens törs cykla här i Torrevieja skulle aldrig i livet våga cykla i Peking. Men går både här och där, det gör jag gärna :-)

Svar: Inga problem!
Miljoner pekingbor cyklar och det är ett smidigt sätt att ta sig fram på. Och håller man bara koll framåt så ordnar sig resten. Att hänga på lokalbefolkningen är perfekt i de sexfiliga rondellerna som sällan har trafikljus. Visst promenerade vi mycket där också men avstånden är gigantiska .
Ditte

Marja

Tack för en trevlig cykeltur! Vilken tur att jag inte behövde trampa själv hela den långa vägen, utan fick följa med som 'passagerare'. :) Fina bilder... den sista bilden på dig är väldigt fin. :) Kram! :)

Svar: Tack! En fördel är att det i Peking inte finns några backar och att cykelbanorna oftast är jättebreda. Och de finns nästan överallt i staden.Särskilt mäktigt är det att cykla förbi Förbjudna Staden och Himmelska Fridens Torg. Men man kan också promenera men avstånden är gigantiska i stan så det är praktiskt att då komplettera med buss och t bana. Kram!
Ditte

Ami

Verkligen roligt att få "följa" med på era äventyr. Förstår att ni hade en härlig tid där!
Kanske blir det fler resor dit för er i framtiden?
Kram

Svar: Jodå , vi hoppas på en resa dit under året. VM i fri idrott går där i augusti och vi bodde ju i Peking när det var OS 2008 och såg en hel del bl.a fri idrott . Kul att du hängde med på cykelturen . Och visst hade vi minnesvärda år i Peking. Kram!
Ditte

Ghugge

Tack för en spännande cykeltur!😜 Att den var så lång hade jag ingen känning av.
Tiden går fort när man har trevligt!☺️ Kram!

Svar: Kul att du var med. Peking är fritt från backar så det är lätt att trampa på. Och roligt dessutom! Kram!
Ditte

Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Så modiga ni är som cyklar, men jag kan tänka mig att det är ett bra sätt att ta sig fram på. Roligt att få följa med på era utflykter:)

Svar: Trevligt att du hänger med! Och Peking är verkligen en riktig cykelstad, inga backar och cykelbanor som ibland är breda som en motorväg.
Ditte

Znogge

Vilken spännande och trevlig cykeltur! Trevligt att få hänga med på den :-) Cykla är ett bra sätt att ta sig fram men det beror så klart på trafiken också. Alla städer är inte lämpliga. I Porto Alegre är det så kuperat att man helst undviker att cykla...

Kram

Svar: Kul att du följde med på cykelturen. Att cykla i Porto Alegere skulle jag inte ge mig på. I Peking finns inga backar och cykelbanorna är jättebreda så staden är perfekt för cykling och mycket annat också förstås...
Kram!
Ditte

Tina

Hej! Har du hört om företaget 8Design? Med kläder i cashmere. Och änglar, men i annat material. En av ägarna har bott i Singapore i många år, läste jag mig till på bloggen monasuniversum, där finns bilder också. Får se nu om detta går fram, är lite klurigt här inne... Nu är det ngn session som avslutats ang. om jag är en robot eller ej 😄

Svar: Har inte hört om företaget 8Desihn, men skall gå in och titta. Vad gäller cashmère hat jag köpt upp mig på koftor och jackor under Pekingtiden, men kul att titta in ändå. Ja, detta med robotar verkar finnas på de flesta bloggportaler sedan en tid tillbaka. Varför vet jag inte...
Ditte

Veiken

Det måste vara fantastiskt att cykla i Beijing. Man kan ju stanna och titta på vad man vill, när man vill. Jag blev så förvånad när jag såg folk som hea tiden ville bli fotograferade framför den gigantiska målningen av MAO. Jag trodde han var passerad tid! Kram och tack för utflykten.
Svar: Restaurangen "Skogen1" invigdes av munkar för cirka en månad sedan, så du kan omöjligt minnas den! ;) Kram

Svar: Tack, då vet jag vad beträffar restaurangen....Tycker annars att vi provat det mesta som haft några år på nacken...Att cykla är ju ett bra sätt att lära känna en stad och här tog det lång tid att ta sig runt, men vi delade upp det och njöt verkligen av att cykla där. En hhärlig känsla!
Vadgäller att fotas med Mao är det av olika anledningar har jag förstått. Många icke pekingbor vill komma tillbaka hem med så många foton som möjligt och på så mycket som möjligt. Men särskilt populär böand folk i allmänhet är han inte. Milt sagt...
Förstår att du har det bra och mina tankar går ofta mot Chackapong...
Kram!
Ditte

CostaBianca

Tack för en fantastisk cykeltur! Nu ska det bli gott med lite frukost!
Kram
//Carina
torrebloggen.wordpress.com

Svar: Ja, efter att ha cyklat så långt smakar det extra bra med frukost...Ha det gott och håll kvar solen!
Kram!
Ditte

Synnez

Vi cyklade två gånger i hutongerna när vi hade besök. Underbart härligt och kul även om det regnade första gången. En upplevelse!

Svar: Visst är det! Och minnena har vi med oss. De är inte tunga att bära...Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: