Torsdag igen.....

    

 Min arbetsvecka är slut och i morgon åker Bosse, jag och våra gäster till Qingdao, en kuststad som ligger 88 mil sydost om Beijing. Vi flyger dit tidigt i morgon och tar tåget tillbaka på söndag eftermiddag.
Jag ser fram emot att andas havsluft, äta hummer, krabba och räkor som är nyfångade, koppla av och bara ha det bra. Men det har jag ju även här i Beijing förstås.... 
Vi ska bo precis vid havet och den hamn där OS seglingarna ägde rum 2008. Jag har beställt rum med balkong och panoramautsikt över havet .Det är bara att hoppas på att vi får det också. Känns extra lyxigt!

För att känna att det är lite semester på gång hade jag beställt bord på Tairyo, en tepanyakirestaurang helt nära där vi bor. Här sitter man vid långbord, det finns en stor stekhäll i mitten och en egen kock tillagar de rätter man beställer. Utbudet av maträtter är enormt! Allt är så gott! För 168 sek kan man beställa allt tänkbart i matväg och dryck ingår. 
I kväll var vi bara fyra personer och fick plats vid ett bord tillsammans med åtta andra. Ljudnivån vid bordet var hög redan då vi kom strax efter klockan 18 och vi kunde absolut inte prata med varandra. Att höra vad någon sa var omöjligt.
Jag frågade om vi kunde byta bord och det gick bra. Vi fick ett fint fönsterbord för fyra, men nackdelen var att vi då inte helt såg hur maten tillagades. Vi tog det och njöt i stället av att se delar av ett upplyst Beijing. Dessutom såg våra gäster på ett par meters avstånd hur maten tillagades och vi kunde prata med varandra, en klar fördel tyckte vi. Maten serverades till vårt bord på tallrikar av personalen i stället för att kocken lägger  upp på vars och ens mat  tallrikar vid stekbordet.
Det var precis lika gott och trevligt som vanligt, men inte så osigt eller hett som när vi sitter vid långborden. Nu har jag återigen provat något nytt....


Undrar om inte detta är någons favoritkock???? Här är det pilgrimsmusslor på gång.

Följande rätter beställde vi i kväll;och jag har säkert glömt några.... 
*sushi av olika slag
* norsk lax
* pilgrimsmusslor i skal och utan
* jätteräkor
* stora räkor i senapssås
*räkor som stekts med vitlök
* lammkotletter
* tunn biff med sparris
* oxfillé med lök
* glass med flamberad banan 

Kvällen var fortfarande ljummen vid 21 tiden och vi satte oss efter middagen på en uteservering för att filosofera,  20 grader varmt och det är den 22 oktober.

Att aftonen blev sen gjorde mindre. Packning och lite planering inför resan i morgon var inga betungande arbetsuppgifter direkt.

Nu vilar mitt bloggande till söndag kväll, om det inte finns en dator på hotellrummmet. Då kanske det blir några rader. Men min egen dator stannar hemma.


Belåtna och nöjda med tillvaron.

Iris

Toppen kock! Och vilka rätter, mums!

Ha en skön minisemester! Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: