Plötsligt händer det bara

    
Idag kändes det som om det var höst här i Beijing också. Tänk att det kan komma så plötsligt!
Redan på morgonen anade jag att det var så. Temperaturen visade endast +13 och det blåste oroväckande mycket. 
Vi stod utanför vårt hus för att välkomna höstens första gäster, Maggie och Bertrand, Bosses syster och man. Blåsten tilltog och grenar föll ner från träden och sand yrde periodvis förbi oss.
Inte blev det bättre fram på eftermiddagen heller, trots att väderprognosen lovat strålande sol och +20 grader. Men även här kan den ju vara svårbedömd.
När vi så småningom, efter en sen lunch, gick ut för att se vad som hänt i omgivningarna de senaste 18 månaderna( det var då våra gäster senast var här) så blåste vi fram eller så fick vi krypa ihop för att kunna förflytta oss över huvud taget.
Vi hoppades att slippa bli träffade av nerfallande föremål.


Träd som blåst omkull


En gatlykta som blåst ner och förstört bakfönstret på en bil. 

Eftersom vi var klädda för varmare väder så styrde vi kosan så småningom mot "The Village". Antog att det var mer lä inne bland husen.
Där hamnade vi på en utställning, inomhus och helt blåsfritt, som handlade om bomull.
Vi hann inte mer än in så blev vi filmade av ett team som noga följde våra steg hela tiden. Riktigt roligt!
Många härliga bomullsprodukter fanns att se och känna på. 
Särskilt förtjustblev jag i en underbart, mjuk morgonrock. Tyvärr, var den inte till salu idag. Synd!


Med bomull och glass i min hand.... 

Vi hade ju sett att det fanns en kö till något. Till vad visste vi inte. Raskt ställde vi in oss. Såg att det behövdes någon kupong. Det hade vi inte. Jag gick iväg till entrén och skrev på några kort med våra emailadresser. Ja, jag kunde bara Bosses och min. Maggies och Bertrands emailadresse fick jag uppfinna.....
Kom tillbaka till kön, men visste fortfarande inte varför vi köade. Trodde det var för att få smakprov på ny glass. Försökte gå fram och titta, men blev vänligt tillsagd på kinesiska att gå till min plats.
Upptäckte en kö bredvid vår. Ställde in oss där och "mei wenti", inga problem. Detta var glasskön och vi fick våra glassar. Den första långa kön var till sockervaddsutdelningen och det var vi INTE intresserade av.
Många skratt blev det under tiden vi köade.


Maggie, Bosse och Bertrand med och i färd med att få sin glass.

På vägen ut var det en frågesport och man kunde vinna små bokmärken av bomull. Tyvärr kunde vi inte delta eftersom alla frågorna var utformade på kinesiska.Och hitintills kan jag kanske 12 tecken, i bästa fall. Men arrangörerna tyckte nog synd om oss, så trots att vi inte deltog fick vi pris.

Vi hann hem och värma oss innan vi styrde kosan mot kvällens middag på Purple Haze, restaurangen som är vårt andra vardagsrum.
Idag provade vi för ovanlighetens skull en ny rätt; räkor i curry och kokosmjölk. (De vanliga rätterna som vi gillar beställde vi också förstås)
Jag kunde inte annat än skratta då en av killarna som serverar frågade om jag fått fel dryck. Jag drack nämligen öl idag! Och inte en D.M.! Tänk vilken koll de har! Helt underbart!!!!


Härliga räkor med curry och kokossås. Mycket gott!

I morgon hoppas jag att det återigen ska vara varmt och soligt och att hösten ska kännas fjärran. Den kanske bara spelade oss ett spratt så här den 18/10?????
Ida

Omväxling förnöjer, eller hur? Inte ens du kan bara ha fint väder. Det är höst nu.

Kanske ska du börja ha hjälm när det blåser för

det har du ju inte när du cyklar.

Du är väl rädd om dig?

Många fnissiga hälsningar, särskilt när jag läser det du är med om.

Kramar i mängder och du, se uppåt när det blåser.

Iris

Usch vad tidigt hösten kommit där! Hoppas det ser annorlunda ut imorgon! Vi var i fredags på Chinateatern och NJÖT av Haispray. Lassgård och Bergström fantastiska, men Jessica Heribertsson är en STJÄRNA. Innan föreställningen åt vi en god middag på Brasserie Bobonne på Storgatan. Rekommenderas! Ha det så bra och njut av hösten med trevligt sällskap i Beijing! Kram!

Anna i Malmö

Gott med gratis glass, hoppas jag...

Hälsa era gäster från mig och njut vidare av Beijing-livet!

Ditte

Tack för trevliga kommentarer!

Väldigt roligt att höra om Stockholmslivet och det som erbjuds där i form av restauranger och kultur.

Stockholm är ändå Stockholm, trots att Göteborg finns med "goa" vänner där och i närheten.

Jag saknar er!

Kramar!

Åse

Livet i Kina verkar spännande. Alltid händer det något annorlunda. Vädret, köer till okänt mål, häftiga maträtter o.s.v. Det gäller att våga och det är ju du bra på! Kram Åse

Susanne

Du lever ett farligt liv därborta. Kom hem snart är du snäll.

Köpte du en morgonrock eller var det bara skådebröd.

Kramar i massor


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: