Lite ryskt idag...

    
Även här i stan får man vara internationell. Just nu är Rysslands president på besök och då fick det bli lite ryskt.
(Min förkylning är på bättringsvägen och idag var det jobb som vanligt.)
Delar av stan ner mot "Torget", Himmelska Fridens Torg var avstängt och det fick bli andra cykelvägar. Men Bosse lyckades få en skymt av den ryska flaggan (till vänster på bilden) tillsammans med den kinesiska, vid ingången till den Förbjudna Staden.


Mycket människor ute som alltid i detta område.

Tänk, den 13 oktober och det är +23 grader och knappast inte ett moln på himmlen. Fantastiskt! Jag hörde att det kommit lite snö i Stockholm och då känns det här vädrte om möjligt ännu bättre.
Det ska bli sol och varmt hela veckan!!!!


Dagens moln.

Att fortfarande njuta av att gå i mina eccosandaler och titta på julstjärnorna  som är planterade i rabatterna  ger inte ett intyck av en annalkande höst.


Min skadade tå är bara inslagen då jag är ute. I övrigt är den nästan pigg. Återkommer med bilder på den.

För att återgå till det ryska; vi tog fram på kvällskvisten en promenad ner mot Ritanparken och de ryska området där. Där finns fler ryssar än kineser och många ryska affärer. Ja, det är nog kinesiska affärer men som vänder sig enbart till den ryska kundkretsen.
Lite middag skulle vi ha, så helt naturligt blev det en rysk restaurang.


Härligt att kunna sitta ute i mitten av oktober. Om maten var så rysk vet jag inte, men rustik var den.


Skymningen har sänkt sig och klockan är då strax efter 18. Detta är ju ett tecken på höst; att det blir mörkt tidigare...

Nu vet jag inte om det är dags att prova lite ryskt te med pirog och kanske en rysk rot för att pigga på min förkylning. Mest effektfullt tror jag det skulle vara med champagne ( dock inte rysk) och lite, svart, rysk kaviar med citron på ett grovt, mörkt, bröd.
Hjälper inte det ryska, får jag ta till de kinesiska medikamenterna som jag vet har effekt.
De är av det mer traditionella slaget som inkokta päron med ingefära eller att hålla sig väldigt varm eller tigerbalsam över lungorna, plus ett antal tabletter. ( Jag blir svettig bara jag tänker på det, jag som alltid är varm)

Bosse kom nu med lite hederligt svenskt IKEA godis. ( bilar, Polly och lite sega gubbar) Det om inte annat ska nog göra susen för att förkylningen diskret ska dra sig tillbaka.
Sen kan jag ju fortsätta med att vila mig i form. Jag har några goda böcker på gång....

P.S. "Kinesen" av Henning Mankell tyckte jag var jättebra. Spännande, inte så förutsägbar, lite Kina och Beijing och ett språk som tilltalade mig mycket. 
Ingrid

Skönt att du mår bättre. Jag för min del tror på champagnen och kaviaren, lite lyx måste du ha. Det är bra för hälsan och allt.

Har du tänkt att börja läsa ryska också??? Man kan bli lite oroad över ditt ryska intresse.

Många kramar

Katarina

Färsök att vila lite. Det är aldrg fel om man är förkyld.

Champagnen gör nog susen om inte annat.

Du är inte mycket för att ta det lugnt vad jag vet.

Kramar

Helen Wennerholm

Njut av värmen, jag har skrapat rutorna på bilen hela denna vecka....och sandalerna är endast ett minne...Skönt att du är på bättrings vägen.

Karolina i Sthlm!!!!

Hej vännen!!!!Jag ska bli bättre på att uppdatera mig på ditt liv och skriva lite mer inlägg. Jag tycker att det är skrämmande när mamma vet mer om dig än jag. =) Väldigt kul att läsa vad du har för dig. Det suger lite i min Kinatarm... Kram Karolina

Iris

Och jag instämmer i allt som de här ovan skrivit; sköt om dig, kaviar och champagne, skrapat rutor etc! Men speciellt Karolinas härliga uttryck; suger lite i min Kinatarm! Kram till dig och Bosse! Ni finns hela tiden i mina tankar!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: