Lite höst och lite friskvård

    
Insåg idag att det nog är höst här också. Luften kändes plötsligt kylig, trots 14 grader i luften. Jag så många lövträd som hade gula och rödaktiga löv. Även jag måste inse att en ny årstid nu är här.
Kunde inte låta bli att köpa med mig lite, vackra höstblommor hem från lilla blomstermarknaden. Bara ett besök där kan få upp humöret. Det finns så mycket vackra blommor. Bara att köpa och frossa! Kostnaden är ringa!
Denna bukett tillsammans med besök hos frissan för klippning, vinprovning tillsammans med vänner och god middag blev dagen lyx. Plus att jag sov länge. Ingen klocka som ringde. Det var ju fredag, ledig lyxdag.


Dagens bukett för endast 40 sek.

Min käre make har haft ont i en axel ett tag, så vi( jag) hade bestämt att detta skulle åtgärdas. Lika bra att göra det på en gång.
Nu skulle det prövas något kinesiskt.
Efter att ha blivit undersökt så påbörjades själva behandlingen. Idag blev det "koppning" och värme på den onda axeln med kinesiska örter.


Sugkoppar som satts fast med hjälp av vacuum på axeln och ryggen över de onda punkterna, akupunkturpunkterna. De röda "rivmärkena" är från en delbehandling där man genom skrapning ser de onda områdena.
Även blod sugs ut i sugkopparna.


Armen ingår också i "koppningen" och även här sugs blod ut. Om området bara är lite inflammerat, blir blodmängden mindre och imman inne i sugkoppen inte så påfallande som den är på detta foto.


Värmebehandling med kinesisk örtstav under 30 minuter.

Nu återstår det att se om denna behandling hjälper. Vi lever på hoppet och är smärtan mindre så blir det ytterligare besök i veckan.

För min del räckte det idag med att sköta dokumentationen och att ha initierat besöket.Anna i Malmö

Aj,aj...det gjorde ont i mig att se, stackars dig Bosse men såklart tror jag att det kan hjälpa : ) jag har ju själv provat lite av den kinesiska "medicinen"

Trevlig helg!

Ingrid

Hoppas koppningen hjälper. Det ser plågsamt ut.

Men du har en tålig man!

Så har då hösten kommit till Beijing också men gläds du åt vackra blommor och trevliga upplevelser.

HöstkramarKarolina i Sthlm!!!!

Hahaha... Vilken fin fru han har som gör sådana beslut åt honom =)Men alla sätt är bra (utom de dålig). Hoppas att han mår bättre snart. Kram

Åse

Usch vad det ser ont ut. Hoppas verkligen maken blir bättre så han slipper upprepa behandlingen för många gånger. Men....kineserna är ju bra på att bota diverse åkommor.

Kul att du skriver kommentarer på min blogg. På statistiken ser jag att jag har ca 30 besökare om dagen, men det är få som vågar skriva. Eller inte vill, av olika skäl. Har ingen aning om vilka de är.

Ska väl försöka locka fram dem en dag.

Kram

christina

Oj, vad spännande.Nu är jag väldigt nyfiken på hur det gick sen....blev han av med värken???

Christina


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: