Hundar vid bordet

    
Redan sedan länge visste jag att det mesta är möjligt här i stan. Det finns få begränsningar, vad det än vara månne.
Kvällens middag med våra gäster, Maggi och Bertrand, intog vi på en närliggande kinesisk restaurang som vi döpt till "Gula Duken". Den har ett helt annat namn egentligen.
Men det finns blekgula dukar på borden så därför kallar vi den så. Maten är billig och väldigt god så detta är ett bra val en helt vanlig måndagskväll som denna.Vi har beställt vår mat beståendes av diverse rätter och hinner lagom börja äta då vi
plötsligt ser vi att en hund gör entré i lokalen. Den kommer in i sällskap med matte och husse. Det är en ullig valp, som är jättesöt.
Givetvis är han/hon inte förvisad till en diskret plats under bordet. Nej då,verkligen inte.


Hunden lyftes upp och placeras på en stol bredvid sin matte.

Jag kan än idag minnas när min väninna Ninni och jag vid ett par tillfällen hade med hennes hund Sigge, en liten yorkshirterrier, i en väska in på ett par restauranger. Vi hoppades att han skulle vara tyst och inte gnälla eller skälla. I Sverige brukar inte hundar få gå på restaurang.
 Det hela gick bra vad jag minns, men jag tror någon allergisk person började hosta. Sigge låg i alla fall tyst och fint i väskan under bordet.
Men någon egen stol vid bordet var det då absolut inte tal om för Sigges del.
Annat är det här!


Någon egen tallrik för hundens del blev det inte, men jag tyckte mig se att den fick någon liten smakbit då och då.
( Fick detta foto av Bertrand som har bättre zoom än jag)

Jag kan inte säja annat än att vi ägnade hunden lika stor uppmärksamhet som vi gjorde till vår mat.
Det var i alla fall första gången jag sett en hund sitta med till bords på en restaurang och stundtals lägga huvudet på sned och ta upp tassarna på bordet för att liksom delta i måltiden.


Kerstin

Tur att det inte satt hundar vid alla bord - kunde ha blivit en konsert!

Mitt "frökenöga" ser inte bara en kinesisk hund på fotot, det ser också en gammal svensk skolplanch på väggen!!

Ha det gott! Var rädd om dig!

Sussie

Åå vad mysigt med hundar - kanske dags för mig att ta med mig Doris o Selma vid nästa restauragbesök! Tror dock inte dom skulle sitta lika fint stilla vid bordet!

Kram

Katarina

Vilken rolig bild. Den är verkligen fångad i rätt ögonblick.

Förstår att allergierna inte är lika utbredda i Beijing men kanske skulle de bli mindre vanliga hemma om allt inte skulle vara så kliniskt rent.Hoppas du har det bra och att du är pigg igen.

Det verkar i alla fall så.

Kramar. Tänker ofta på dig.

Ditte

Jag ska snarast undersöka var fotots plansch kommer från, jättespännande. Tänk om den faktiskt är svensk!Vad gäller hundar på restaurang Sussie, så vet jag ju att din Doris gillar kött. Så hon kanske kan få göra ett försök att gå med. En utmaning även för matte kanske?

Åse

Det var väl tur att hunden satt vid bordet och inte låg på tallriken, även om det ska vara en delikatess! Som sagt i Kina kan allt hända!

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: