Förlylt var det här!!!

    
Lördag morgon och en tydlig förkylning på gång. Ingen långpromenad och ingen härlig cykeltur!!! Pust!
Ja, det kan finnas andra saker som är värre, jag vet.
Bestämde mig för att ta dagen lite "off".
Jag pluggade kinesiska, skrev mail till vänner och läste. I och för sig mycket behagligt, men viss huvudvärk gjorde sig då och Då påmind.
Bestämde mig i alla fall fram på kvällskvisten att jag var i hyfsat skick för att åtminstone äta middag på lokal.
Min äkta hälft var någor tveksam till detta, men är man envis så är man.
Hur som helst traskade vi ut och inmundigade en mycket god middag på en turkisk restaurang som är ganska nyöppnad; Mum`s kitchen.
God mat och perfekt service var det och mitt humör blev genast bättre.
När vi nu ändå var ute så tog vi en sväng förbi Sanlitun. Jag blir glad av alla häftiga belysningar som finns.



Vi stannade till på Nali Patio, en innergård i strax väster om Sanlitun, där det finns flera uteserveringar. Kanske var detta sista kvällen då man kunde sitta ute och njuta utan att frysa. Antog att jag i varje fall inte skulle må sämre av en visit här.



På vägen hem någon timme senare passerade vi genom "The Village", ett stort shoppingcentrum i närheten.
Här har det varit en belgisk fotoutställning och i anslutning till den så fanns ett "öltält". Jag tog täten och vi stegade in. Här serverades belgisk öl. På franska lyckades jag utan vidare förstå att ölen var gratis om man registrerade sig. Sagt och gjort!
Jag är ingen ölälskare, men att prova lite belgiskt öl gick alldelses utmärkt. Och dessutom helt gratis!
Det blev en tidig kväll, men förkylningen och jag ville krypa till sängs. 

Söndag morgon; förkylningen något sämre. Trist! 
Var uppe tidigt för att plugga på min kinesiska läxa. Det är så roligt och jag vill lära mig mer. Men i morse kändes det som om huvudet var fyllt av bomull.
Lektionen gick utmärkt och som vanligt blev det många skratt. Jag kämpar också på med lite tecken!

En tur till Yashow blev det också,men jag kom hem tomhänt. Fanns absolut INGET som jag ville ha. Det var också en skön känsla.
I övrigt hade jag bestämt mig för att vila mig i form.
Alltså lite bakning först, mjuk pepparkaka.
Detta recept fick jag av min väninna Kina Helen; tusen tack. Det fungerade utmärkt. Möjligen hade kakan blivit fluffigare och något mindre seg med bikarbonaten. Men den hittade jag inte så den fick uteslutas...( Nu har bikarbonaten kommit till rätta)
Jag pytsade också i ett par msk lingonsylt...
Detta behövs!

3 dl filmjölk
3 dl socker; detta röres ihop.
3 tsk pepparkakskryddor röres i
4 dl vetemjöl tillsätts
1 1/2 tsk bikarbonat  
5 msk smält smör röres i till sist.

200 grader i ca. 45 min.


Tack Helen för bakformen! Kakan för gräddning.


Pepparkakan efter gräddning! En aning platt!

Middag hemma skulle det också bli. Bäst för hälsan!
Jag gillar ju att laga mat. Och jag är säker på att en god, egenhändigt lagad middag är bra för välbefinnandet.
Hade bestämt mig för att göra en pastarätt med stora räkor och grönsaker.
Tänk att kunna köpa stora räkor för 30kr/kg!!!
Bosse tog hand om skalningen av dem!

 
Räkor på tining och i väntan på att bli skalade.


Pasta, grönsaker+ räkor i sås och just uppfrästa vitöksräkor till garnering.


En mycket god middag, perfekt med ett svalt, vitt, vin därtill.


Köket till Bosses förfogande....Jag lagar maten!

Om någon vill prova så är receptet ungefär;

1 aubergine
1 squash
10 champinjoner
1 purjolök
3 vitlöksklyftor, skivade

*detta fräses i en stor stekpanna
* häll i 3 msk chilisås
* häll i ca 2 dl vatten och låt puttra
* fräs hastigt de skalade, stora, räkorna i lite vitlök i en stekpanna  

Koka pastan och låt den rinna av. Häll tillbaka i kastrullen med lite av kokvattnet kvar.

*häll i lite grädde / creme fraishe ca. 2 dl i pannan med grönsakerna ( späd ev. med vatten om såsen blir för tjock)
*krydda med vitpeppar, chilipepper och paprikapulver
* när pastan är klar, blanda i de flesta räkorna i såsen med grönskerna
* dekorera med några fina nyuppfrästa räkor

Servera gärna med en tomat och löksallad.

Ett gott vitt vin, om man så önskar, smakar mycket bra därtill.

Ja visst är det förkylt, men jag vilar mig i form. Jag gör det jag tycker om!

Vad har ni ätit i helgen? Recept och idéer mottages tacksamt. 
Iris

Krya på dig! Kram!

Katarina

Ser att du vilar dig i form. God mat med tillhörande dryck är bra för hälsan!

Det är så roligt att du skriver ofta.

Tittar in var dag för att se vad som händer i ditt liv.

Du ser ut att ta vara på både dig, Bosse,tillvaron och alla möjligheter.

Många kramar

elisabeth Nordström

Baking soda funkar precis som bikarbonat. Gul förpakning finns på jennie lou Krya på dig

Helen

Hehe har som vanligt ätit vitlök, avocado och köttbullar. Har inget recept bara sunt förnuft :)

Kramis Pydd

Ditte

Tack för köttbullsidén, Helen, den ska vi prova.

Jag ska snarast inhandla baking soda så jag får till lite fluff på den mjuka pepparkakan. Men efter baket hittade jag en liten påse svensk bikarbonat. Men lika bra att köpa upp sig! Tack Elisabeth!

Vad gäller förkylningen så frodas den...

Åse

Krya på dig! Det låter inte som att du vilar dig frisk, med det tempot. Jag anser att man måste bädda ner sig de första dagarna.

PS. Det är ganska skönt att bli uppassad. Värt att pröva!DS

kram Åse

Maten i helgen: Beuf Bourguignon med Nittaodlad potatis.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: