Dagens lyx

    
Så var det då fredag igen! Min egen "lyxdag". Denna dag disponerar jag helt efter eget huvud och gör bara saker som jag vill och som ska ha "det lilla extra".

Jag sov länge. ( Hade tyvärr glömt att avställa mobil och väckarklocka så båda lät klockan 06.40. Jag bara stängde av och sov vidare...)

Jag åt en mycket god frukost tillsammans med min make och ingen brådska alls, sååå skönt.
Efter att ha velat omkring, läst nyheterna på datorn och pluggat lite kinesiska så blev det dags för en tur ut i det vackra vädret.
Tänk, det är den 9/10 och det är +20 grader! Första etappen på dagens promenad blev till en liten resebyrå i närheten av oss.
Vi får nästa vecka besök, Bosses syster och man kommer och vi ska under tiden de är här åka till hamn och ölstanden Qingdao. ( Ölet stavas Tsingtao)
För att uppleva lite mer än bara staden och moln( flyget) så skulle vi åka tåg ena vägen.
Tycker att jag efter resan till Tibet och Lhasa i våras är rutinerad tågåkare, den resan tog 48 h, men mer rutin och erfarenhet skadar aldrig.
Vi ville helst åka tåg tillbaka till Beijing från Qingdao, den 25/10. Det passade oss bäst.
När jag först försökte göra den beställningen på mycket knagglig kinesiska så gick det inte att köpa dessa tågbiljetter. Jag fick till svar att dessa måste köpas i Qingdao. Här på resebyrån kunde endast biljetter köpas från Beijing och till Quingdao. Pust!
Klart att det måste gå att köpa de biljetter vi ville ha. Frågan var bara hur.....
Jag gjorde ett nytt försök; kanske hade jag uttalat något ord fel? Men se, nu gick det bra! Först skulle det bara vara ett tåg som var möjligt. Ett som ankom sent till Beijing. Men jag hade tittat efter på internet vilka tåg som fanns och föreslog ett annat. Och se! Det gick bra. Visserligen fick vi biljetter till andra klass, men de kan vi nog ändra när vi påbörjar resan.
Så nu har jag i alla fall våra tågbiljetter! Återstår flygbiljetter och hotell, men det verkar absolut gå lättare.Dagen fortsatte med en friskvårdspromenad på 15 km. Ofta cyklar jag, men just idag blev det bra med att njuta av vädret till fots. Ibland är det då lättare att vara "här och nu". Det går ju inte så fort och överallt finns så mycket att titta på; många affärer att gå in i och mycket atmosfär att insupa. Bosse och jag gick gator och in i hutonger där vi tidigare inte varit. Jättespännande att se var vi skulle hamna.


Här finns en skomakare till vänster ( damen) och en cykelreparatör med mängder av tillbehör.

Nötter, alldeles nyrostade och av olika sorter, hittade vi i ett litet stånd. Det var bara att välja.

 
Apparaterna som rostar kan skymtas i bakgrunden.

Väl hemma efter denna långa och härliga promenad kändes det som om en fotmassage med tillhörande pedikyr var helt perfekt. Lika bra att även händerna fick sig en genomgång.
När jag väl satt försjunken i min stol med en god drink i min hand och lät mig bli ompysslad, så var det som om tiden stannade upp. En härlig känsla!

Och så dagens verkliga lyx! Må vara en materiell sådan. Men vad gör väl det? Jag behövde ju en ny bil; eller???
Måste se att den var intakt!

 
En Audi R8 cabriolet med över 500 hästkrafter under motorhuven. Den har ännu inte börjat att säljas i Sverige. De är ju lite sena med det senaste....
Häftigt att vara först med en sådan bil.
Och det är inte av inkomsterna man blir rik, utan på utgifterna.
Vem vill följa med på premiärturen?


Susanne

Jag följer gärna med på en tur i bilen. Säj bara till så kommer jag.

Kram

Anna

JAAAAA, jag vill åka med ; )Qingdao, en härlig vacker kust-stad. Nästan all mat smakar fisk.....Ta en promenad ut på piren, den där fyren står på, gå runt...Åk upp i "tv-tornet" men ÄT INTE MATEN DÄR...dålig lunchbuffe´...sämsta maten jag någonsin ätit i Kina.

Vandra längst med havet, förbi May 4:th square....

Absolut ett besök till öl-bryggeriet- gå gärna in i museet...sedan avslutas allt i en öl-hall....gott... : )

I miss china....

Kramar från sverige

Ingrid

Jag unnar dig all lyx i världen och både du och jag vet att det lyxiga oftast finns i de små, vardagliga, händelserna.

Bilen vill jag också gärna ha. Får man följa med på en tur?

Kul att ni reser så mycket och upplever det ni kan och hinner-

Kram

Åse

Jag riktigt känner doften av gatulivet när jag ser dina fina bilder!

Ska ni ut och resa igen!?? Finns det fortfarande kvar outforskad mark?

Kram Åse

Vendela

Tycker mycket om det du skrivit! Underhållande att se lite fina saker och inte endast det vanliga grejerna som man kan se om varenda dag. ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: