Dagen efter.....

    

Dagen efter den stora födelsedagen, Folkrepubliken Kinas 60 års dag, strålande sol, klarblå himmel och 25 grader.
Mycket njutbart!
Maken och jag beslöt, som vi så ofta gör, att förena nytta med nöje. Nyttan var att kroppen skulle få röra sig och en cykeltur passade utmärkt. Nöjena var flera, men ett av dem att besöka en park, Long Tan parken, 10 km söderut och där jag inte varit. Bosse var där i våras med gäster, John och Gunilla och kunde galant visa de bästa cykelvägarna dit. idag fanns inga avspärrningar så på 45 minuter var vi där. Cykeldatorn visade på 15 km/h så tiden stämde ganska bra.Parken kom till 1952 och namnet Longtan, Draksjöparken, har den fått av att det flyter ett vattendrag i närheteh som heter Drakån/floden. 
I parken finns också mängder av drakar i olika former och material.
Longtanparken har en yta av ca. 50 ha och av dessa utgör 20 ha vatten. Båtar till uthyrning finns på ett par ställen och många fria ytor att slå sig ner i gräset, på bänkar eller vid picnic bord fanns.  
Flera fina byggnader, små tempel och paviljonger fanns att beskåda och besöka om man så ville.

När nu Folkrepubliken Kina fyllt 60 år och jag också, vi är liksom båda "födda" 1949, så kändes det på vägen hem lagom med en tur förbi Pärlmarknaden för att inhandla en lite present till mig själv. Jag minns inte om jag gjorde det då jag fyllde, men för att vara på den säkra sidan så beslöt jag mig för att köpa en ny handväska.  Vi var ju i alla fall i krokarna så någon omväg blev det inte.
Det fick bli en ny modell av Mulberry och visst är den snygg. Det ska ju vara stora väskor nu. Jag är i alla fall jättenöjd.


På vägen hem ville vi givetvis se om det gick att cykla på Chang ´an gatan, Beijings stora paradgata. Och se, idag var det precis som vanligt, förutom trafiken som var mindre än den brukar vara på fredagarna.


Beijings paradgata, Chang ´an Avenyn.

Någon lunch hade vi inte hunnit med så när vi passerade ett av våra favoritställen, Take 5, så kändes det väldigt lagom med en matbit av det lättare slaget.
I kväll ska det nämligen ätas tepanyaki så klokt är att ha sparat plats i magen.  (Det är många rätter av kött, fisk, skaldjur och grönsaker och efterrätter som lagas av egen kock vid ett halvmåneformat bord där gästerna sitter)


På väg hem efter att ha njutit av frisk luft, motion och sol i fem timmar.
För mig gick det som en dans att trampa de sista 4 km hem, men för andra var det tyngre....

Pydd

Hellu mamma

Verkar som fullt drag där borta.

Ser lite mindre höstigt ut än här hemma.

Rullar just nu mot skåne men tvivlar på att Landskrona uppvisar lika fin fasad som Bejing :)

Hörs på skypen Kramis

Iris

Mulberry! Vilken härlig väska!

Hade gärna ätit med er på Take Five!

Ha en skön kväll! Kram!

Kristina

Kul att läsa dina intryck, de är alltid så berikande.

Ja vissa har lite mer "bagage" att bära omkring på. Jag har ofta undrat om de någon gång har vält omkull? Funderar även på hur de börjar packa cykeln?

Hörde Lotta Bromé igår ang firandet. Gatorna var tydligen väldigt öde vid paraden, vem parerar de då för????

Kramisar från Anna G´s syster Kristina

åse

Vilka fynd! Mulberry går inte av för hackor!

Kram åse


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: