Ett år har gått.....

    
Ja, visst är det ett år sedan den nya skolan invigdes här i Gahood. Tänk vad tiden går fort!Jag har inte direkt gjort någon summering av året i Gahood, men jag minns tydligt hur det var att flytta in i ett stort ombyggt klubbhus som skulle fungera som skola. Lokalerna var otroligt rymliga och det var så fint överalllt. Men visst fanns det byggnadsmässigt och konstruktionsmässigt brister...
Jag minns tydligt och många med mig, hur vi hade undervisningen för min dåvarande klass, en 5-6a, hemma hos olika familjer för att inomhusluften inte var den bästa. Ett minne för livet! Bra gick det och erfarenheter fick vi, både elever, föräldrar, Christina och jag.
Jag minns också hur det läckte vatten från olika håll när vi som bäst höll på att flytta in och inte små mängder. Men idag har jag distans till det hela och vet ju att det handlar om "att bryta ihop och gå vidare". Nu kan jag inte tänka på hur det var då utan ett stort leende på läpparna.
Den som vill läsa mer om detta kan ögna igenom min blogg för ett år sedan. Där finns tydliga beskrivningar av invigningen m.m.
Och visst var det Sveriges skolminister, Jan Björklund, som invigde SSB i Gahood för ett år sedan.
Tänk vad tiden går!


Skolinvigning för ett år sedan, Jan Björklund och jag.

Nu har vi på skolan haft en filmfestival i dagarna två. Både förskolan och skolan har fått se svenska filmer, längre och kortare, allt på initiativ av ett par mycket engagerade föräldrar. Dessa föräldrar och skolans elevråd  har bjudit oss alla på ett par fantastiskt trevliga filmdagar.
Skolans aula var omgjord till bio. Eleverna fick platsbiljetter och vi lärare blev tilldelade "lärarplatser" som var av den mer komfortabla varianten.
Popcorn serverades i pappmuggar till alla och i den nersläckta lokalen med en stor, riktig bioduk så infann sig genast stämningen som på bio. Elevrådet har verkligen gjort ett fantastiskt arbete! Många tack!!!


Min kollega Therése och jag sitter på första parkett på "lärarplatser".

Olika barn/elev/grupper såg filmer som var anpassade för respektive ålder och både små som stora fick njuta av bra film. 
Två härliga dagar att minnas med bra, svensk, filmupplevelser för alla!

 
Jättefina affischer var upptryckta.

Men visst blev det idag också en liten repris på tålmodighet. Allt vatten stängdes av klockan 12.30.
Det hade satts in stora hinkar/tunnor med vatten på alla toaletter och nu skulle barnen spola i toaletterna med hjälp av hinkvatten och en skopa. Nåja skopa var det inte, snarare en lite IKEA ask i plast eller en rund kakburk på andra ställen. 
Många barn hade aldrig gjort detta förr, så det blev att träna in hur man gör om det inte går att spola på vanligt sätt. "Man lär inte för skolan utan för livet", ett latinskt, gammalt ordspråk som håller än idag.


 På vår flicktoalett. Plasttunna med vatten och den gröna lilla IKEA burken ton i ton att ösa med. Men visst har jag fått till det färgmässigt????
Ingrid

Vad trevligt med en filmfestival i novembermörkret. Hos er är det ljusare förstås, men ett jättetrevligt initiativ.Fina affischer!

Är det redan ett år sedan ni flyttade in?

Tycker i alla fall du är dig lik.

Kramar

Sofia

Du vet väl att du är bäst!!! Det är så roligt att läsa om det du gör och är med om.

Saknar dig!

Kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: