Nytta,flärd och samvaro

    
Denna fredag den 6/11, Gustav Adlofsdagen, så var det rena Lützendimman här i Beijing. Det var inte bara dimma orsakad av fukt utan mer "dimma" uppkommen av dålig luft.  Det var svårt med sikten i alla fall.
Solen skulle kanske tränga sig igenom för på flera uteserveringar var bord uppställda. Det var varmt i luften, +13 grader på morgonen. Så kanske skulle det kunna bli lunch utomhus om solen behagade tränga sig igenom.


Höghuset i bakgrunden, det ligger ca 400m bort är svårt att upptäcka. Visserligen är huset också grått, men det
brukar synas på långt håll.

Bosse och jag tog på morgonen, nåja, runt 11.30, en promenad upp till Svenska Ambassaden. Jag behöver så småningom ett nytt pass och tyckte att det var bekvämt att få ett här. Nåja att få är att ta i. Ett passutfärdat här kostar 1240 yuan, lika mycket idag i svenska pengar. Men det är bekvämt.
På vägen upp till ambassade passerade vi Sydafrikas Ambassad och fär har man börjat nedräkningen inför de stora fotbollsmästerskapen 2010.
Likadant gjorde Beijing inför OS.Efter besöket på ambassaden hade solen brutit igenom molnen och det kändes väldigt lämpligt med att slå sig ner på en uteservering och njuta av lunch så här i november. Dock inga sandaler på.

 
Riktigt skönt! Väldigt trevligt att luncha med maken!

Bestämde mig sedan för att titta in och få håret tvättat och blåst på nedervåningen på Yashow. Tvekade lite först, för det var här Anna( mycket god vän och tidigare kollega) och jag var i maj och försökte använda hårvårdsprodukter från en låda hon hade. Jag skulle få betala för att använda hennes produkter, så efter visst dividerande gick vi därifrån med lådan under armen. (Jag ärvde för övrigt lådan med innehåll men har inte använt några produkter.)
Sedan dess har jag inte varit där. Men idag gick jag alltså in. Efter att ha fått håret tvättat med armanishampo och hårbotten masserad bestämde jag mig också för att klippa mig lite.
Visserligen var jag orolig över att frisören skulle börja tunna ut mitt hår, men tack vare min kinesiska lärare har jag nu lärt mig lite termer som är mycket användbara hos frisören. Det fungerade så jag blev bara klippt där jag skulle. Skönt! För mitt hår är redan tunt.
Det stod två frisörer och fnulade på hur mitt hår skulle åtgärdas. Men jag blev mycket nöjd och kan absolut tänka mig att gå tillbaka.

Nästa programpunkt för dagen var att möta upp min vän Karolinas vänner och arbetskamrater från Stockholm.
De åker hem i morgon efter en mycket intensiv vecka här med mycket shopping och mycket kultur. De har nog varit i gång och ute på äventyr 12 timmar per dygn.
Nu blev det lite skön avkoppling med manikyr för min del. De passaade på att göra lite mer när de ändå var i gång.
De var verkligen otroligt nöjda med sin resa och jag tyckte det var jättekul att få visa dem några av både Karolinas och mina smultronställen här.
Men Karolina om du läser det här; Se om det går att hitta någon som tar hand om köket och disken på förskolan under nästa vecka......


 Jag nyfriserad,  Sussie, Felicia och Kicki låter oss tas om hand på Yashow. Mycket behagligt!

Kvällen avslutades för min och Bosses del på en vegetarisk restaurang mitt emot Konfuciustemplet där vi åt en mycket god buffé. Kul att prova något nytt, även om vi fick sitta och vänta på bord i 20 minuter.


Xu Xiang Zhai vegetariska restaurang, mycket trevlig och med god mat.
Det fanns säkert omkring 100 olika rätter att välja bland. Även "hot pot" om man önskade. ( Det är som fondue men med smakrik buljong som man kokar sina grönsaker i, på andra restauranger kokar man även tunt kött i buljongen.)
Även tofu som smakade som kött i flera modeller fanns att få om det nu var vad man ville ha.

Återigen en händelserik och mycket avkopplande fredag. Jag njuter så av mina lediga och lyxiga fredagar!
Dagens lyx? Att helt bestämma innehållet i min dag, utan att behöva passa några tider.

Nytta; att skaffa pass, promenerat och ätit vegetarisk mat
Flärd; frissan och manikyr, plus ett besök hos juveleraren Fine Jewellers ( Ska göra en beställning i morgon)
Samvaro; lunch med maken och träffat flera vänner 
Bitta G

Så härligt det låter även om dagen varit "grå" på fm. Har ni fått några Gustav Adolfs bakelser? Annars får du införa det Ditte!Men det kanske bara vi Gbgare som äter dylika? Hur som helst så har du en massa annat gott att välja mellan. Njut så länge det varar!

Kram till er båda.

Ingrid

Det känns bra att läsa om att du fortfarande njuter av dina lediga fredagar.Fortsätt med det. Men du verkar fullt sysselsatt.

Kramar

Ingrid

Det känns bra att läsa om att du fortfarande njuter av dina lediga fredagar.Fortsätt med det. Men du verkar fullt sysselsatt.

Kramar

Ditte

Några Gustav Adolfsbakelser blev det inte. Men det borde absolut införas.Jag ska göra ett försök till nästa år.

Christina

Undertecknad har också erfarenhet från den salongen... en frisyr i flera våningar, friserad till oigenkännlig. Ett minne för livet!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: