Champagne, lyxig brunch och advent

    
Adventsljusstakar i fönstren, pepparkakor, glögg och saffransbröd; första advent är här.
Någon traditionell adventsmiddag blev det inte för vår del, men däremot en helt underbar champagnebrunch på St. Regis Hotell.
Visserligen saknas snön för närvarande, den kunde vi titta på för ett par veckor sedan, men julgranar, amaryllisar och annat saknades då inte.
(Och någon julmat hade vi inte alls tänkt oss. Den får vänta till nästa fredag, då det blir stort julbord och fest på SAS Radisson här i Beijing.)


Del av lobbyn på St. Regis Hotell.

Fönsterbord med solen som lyser in, champagne av märket Mumm och till min stora glädje mängder av härlig mat som jag verkligen tycker så mycket om och var så fint och konstfullt upplagd.
Det var bara att efter första glaset champagen gå en lov bland alla läckerheterna för att få en överblick och liksom göra upp en plan för vad jag helst ville äta.
Bland det fantastiska utbudet som jag särskilt fastnade för fanns  hummer, krabba, havskräftor, ostron, musslor, stora räkor, fritterade räkor, skalade räkor med grönsaker och vitlök, sushi, parmaskinka i olika kombinationer, sallader, spädgris om nu någon önskade det, olika köttbitar som tillagas "à là minute", laxar i olika former, sjötunga, "red snapper", ostar i mängder och ett efterrättsbord som dignade av härligheter.
Tror jag låter lite bilder tala.


En del av skaldjursbordet


Olika sorters sushi som ligger på is och kyls ytterligare genom kall luft som sprutas upp.


Min lilla förrätt, tror jag åt två med olika innehåll. Champagnen fylls på vid behov!


Skaldjuren var verkligen färska! En krabba på väg att tillagas.


Spädgrisen åt jag inte! Men visst är den lite julaktig?


Underbar champagnebrunch!


Chokladtårta, citrontårta, äppelpaj gjord på tunt kavlad smördeg, plommonkaka och hallonpaj;
Detta var endast fem av de totalt 40 olika deserter, förutom glass och frukt, som erbjöds.....

Att unna sig att gå hit då och då, njuta av underbar mat, champagne, (man kan få dryck utan alkohol)
härlig miljö och fantastisk service är något som jag verkligen uppskattar och gör att tillvaron här blir ännu mer guldkantad.

Katarina

Vilken underbar första advent!

Jag hade gärna varit med på brunchen.

Matbilderna var jättefina!

"Allt om Mat" nästa???

Kram

Iris

Oh, vad jag hade viljat vara med er!

Champagne blev det även i Rom, men

du och Bosse borde ha varit med!

Nu planerar vi väl alla fyra en resa till

London! Kram!

Åse

Vilket överdåd.

Jag undrar vart Karolina egentligen tog oss när vi var i Beijing. Inte såg jag röken av dylika delikatesser. Vi var inte ett dugg imponerade av matutbudet, snarare tvärtom. Men detta som ni är på är ju verkligen lyxigt!

Får kanske fundera på en tur igen!?

Kram från Åse

Åsa i Oslo

Åååhh, vilken underbar brunch!!!

Där hade jag gärna varit med, med alla skaldjur!!!



Trevlig advent på er!!

Kramkram

jennie

Ljuvligt!Min man hade varit salig jag som dock inte tål skaldjur hade nog riktat in mig på efterrätten.

jennie

Ljuvligt!Min man hade varit salig jag som dock inte tål skaldjur hade nog riktat in mig på efterrätten.

Ditte

Det fanns sååå mycket mer än skaldjur att äta, så jag kan rekommendera denna brunch till alla.

Toppen!!!

Och bara efterrätterna är så delikata!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: