"After work" med middag

    
Fredag igen! Dagen mötte mig och alla andra Beijingbor med sol, blå himmel och frisk luft.
Åter kunde man se de äldre herrarna med sina kort och brädspel på trottoarerna. Lite svårt att känna att det i övermorgon är första advent. Det kunde periodvis idag kännas lite som vår.
Jag har ägnat denna min lediga fredag åt att sova länge, äta en extra god frukost tillsammans med maken, plugga kinesiska, varit på manikyr och hårvård ( samtidigt) och avslutat eftermiddagen och kvällen hemma hos en kollega, Jenny, som bjudit in hela skolgänget på "after work" och middag. Mycket generöst och väldigt trevligt!

Detta att gå till frissan; få håret tvättat, huvud och nacke masserat, håret blåst av en person och under tiden få manikyr av en annan känns så lyxigt.
"Tjejen" som sköter manikyren vandrar med under de olika behandlingsmomenten och tar just hand om naglarna. Detta innebär att det hela är klart ungefär samtidigt. Kanske något för salongerna/frissan att ta efter hemma?
Men då behövs givetvis mer personal och det är ingen brist på här. 

Trots begynnande rusningstrafik gick det smidigt sent på eftermiddagen att både hitta en taxi och att åka ut till River Garden, ett bostadsområde nära skolan, där Jenny med familj bor.
Och det var, lustigt nog, vi som åkte från stan som var de första som anlände. De som jobbat idag tyckte väl de hade all tid i världen och anlände betydligt senare.....

 
Ett härligt hus i trevliga omgivningar.


Värdinnan Jenny.

Vi blev bjudna på en fantastiskt, god måltid; potatisgratäng, kall tunnskuren kycklingfilé med ett täcke av soltorkade tomater, lök, vitlök, persilja, hackade oliver m.m. som extra tillbehör fanns en härlig rödvinssås och en mycket god sallad. 
Recept på kycklingrätten kommer. (Ja, jag vet att detta inte är en matblogg, men lite recept kan aldrig skada.)

 
Allting var väldigt gott!


En glad skara som gläds åt mycket god mat och dryck samt trevlig samvaro.


Många tack till både Jenny och maken Mattias för en fantastiskt trevlig kväll.
Susanne

Vilken trevlig fredagkväll!

Adventskramar

jennie

Tack snälla Ditte och Bosse!jag tackar själv för en mycket trevlig kväll tillsammans med underbart glada och härliga kollegor!Kram.

Iris

Vad härligt ni har det!

Hälsa alla så gott, saknar er!

Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: