Utbytta möbler

    
Vi har just nu förhandlat om vårt kontrakt till lägenheten. Det blir ett år till här i Beijing. Jag kunde kanske tänka mig att byta lägenhet, men bättre läge kan vi bara inte få. Visst, en mer modern lägenhet kunde man ju önska och givetvis med balkong, men då får vi bo vad vi tycker är "lite off". Vi har trots allt vår bostad hemma i Stockholm och trivs jättebra i vårt hus och lägenhet här. Vi  har det vi vill och lite till. Ja, förutom utsikten då.....
Hur som helst, så yppade jag till vår hyresvärd att våra stolar till matbordet inte längre var så hållbara. Det knakade och gnisslade när vi satt i dem. Ja, i bra skick var de inte ens när vi flyttade in för snart två år sedan.
Vidare tog jag upp att tv.n inte heller var av senaste modell, liksom att köksfläkten inte var funktionsduglig. Den blåser nämligen inåt.
Det dröjde inte mer än 10 minuter förrän det ringde på dörren och vi hade nytt matbord med tillhörande stolar. Riktigt rejäla doningar!
Det tidigare möblemanget var vitt med stänk av guld. Det lyste i alla fall upp den något mörka lägenheten. Men de nya möblerna är mörkbruna!  De övriga möblerna i lägenhetens vardagsrum ärvita  och med inslag av guldstänk.Går bara inte att beskrivas, måste ses.
Nu finns det inte bara en blandning av sött och salt, utan en blandning av brunt och vitt. Undrar vad designmagasinen skulle råda oss att göra?


Nya matmöbler! Rejäla doningar! I brunt!

Sedan var det vår tv. Jag hade tänkt mig en nätt, platt sak, inte något annat. Vår gamla tv, med en rejäl skärm, minst 30 tum, inspekterades och den hade aldrig haft en så bra bild som just när vi skulle visa upp den. Oavsett detta, så kom det in en annan tv i lägenheten, men med mindre skärm. Skärmen var inte ens platt! Gissa om den äkta maken hade synpunkter?????
Som jag brukar säja; det är bara att gilla läget.
Men eftersom jag är en envis typ, så är det vi fått i möbelväg inte något statiskt. Saker och ting kan ändras väldigt snabbt. Envishet är både min bästa och sämsta egenskap.
Ska bli spännande att se hur lösningen med köksfläkten blir. ......
Vi är beredda på det mesta!

Något som dock inte byts ut lika snabbt är fredagarnas "after work" med gänget.


En uteservering och +30 grader, ( alla kom inte med på bild) visst är det härligt....

 God middag med med glass och chokladsås som avrundning, att delas med maken, blir en bra avslutning på arbetsveckan.


Susanne

Tror du skulle kunna få någon att plocka ner månen åt dig om du ville.

Känn hur du vill ha det, jag kan komma och inspektera.

Du är makalös, men ändå inte.

Kramar

Iris

Blir spännande att höra om köksfläkten!

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: