Röd dag????

    
Att det var "en röd dag" hemma, Kristi himmelsfärds dagen, blev jag varse sent på eftermiddagen.
Dotter Helen ringde och då var klockan i Sverige bara runt 09.30. Jag undrade om hon var sjuk. Nej då, jag är bara hemma.....Hemma? Frisk? Denna tid? Jag förstod absolut ingenting. Långhelg? Fortfarande var jag inte med på noterna.
Men efter ytterligare en stund "ramlade poletten ner". Visst ja!

Själv har en mamma i klassen och jag varit en bit utanför Beijing med eleverna och ägnat oss åt allehanda fysiska aktiviteter under ett dygn, på en kinesisk "camp". Här talades lite, eller mycket lite engelska. Tursamt nog så har jag en elev som är helt tvåspråkig i kinesiska och svenska och han tolkade åt oss på ett utomordentligt sätt.

Under hela gårdagen med + 36 graders värme prövade vi olika fysiska aktiviteter. Mängder av vatten gick åt, skratten var många och stämningen hög. Även jag provade flera av aktiviteterna med stor behållning.


När vi på morgonen kom till "campen" blev vi mottagna av Shirley, vår ledare och följeslagare under 24 timmar. Hon till och med sov i ett rum nära våra för att hela tiden finnas till hands.
Det var ett digert och mycket omväxlande program. Inte många lediga minuter, men det var inte gruppen intresserade av heller, så det var tur. Vilket gäng att åka med!!! Beundransvärt på alla sätt och vis!
Bäst att påpeka att det var helt valfritt att göra övningarna eller att avstå. 


Härlig utsikt!!!


Och så här kom vi ner, 300m utför....Härligt! Givetvis åkte jag också. Tyvärr inget bildbevis, men jag var först ner och tog fotona.


Uppför igen! Klättrandes i nät denna gång. Bra arm och benträning!


Många balans och koordinationsövningar på och över vatten.


Lunchdags!

Efter lunch var det meningen att vi alla skulle vila lite på våra rum. nåja, vila blev det inte. Barnen satte i gång att spela fotboll! Ångan var ändå uppe!

Lite återhämtning blev det i alla fall. Nu var det dags för diverse pyssel.
Vi gjorde batiktryck, gipsfigurer, stearinformationer, drejade och tillverkade trä och flisfigurer. Här används då alla sinnen!


Mina alster! ( Grodan i högra hörnet blev sedan grön , vit och röd)


Visst blev figurerna fina? ( Min är den som står trea framifrån till vänster, en uggla. Tänk att jag gjorde något???)

Mer fysiska aktiviteter skulle det bjudas på.


Klättervägg! Ja, det är en av eleverna högt däruppe, givetvis med säkerhetslina. Denna aktivitet var absolut inget för mig. Men jag bidrog med uppmuntrande tillrop. Och alla eleverna prövade på! ( Det var ABSOLUT VALFRITT!!!)

Middagen var ganska kvickt avverkad. Menyn var mycket kinesisk och det gick inte åt så mycket mat.
Antalet kalorier som intogs under aftonen i form av chips,glass, läsk och en och annan godi, motsvarade långt mer än dagsbehovet, så orolig var jag inte, för att någon skulle ha brist på just kalorier.....

Kvällen blev så lugn och jag och mamma Anna kunde redan vid 22 tiden dra oss tillbaka. Då var det bara att få bukt med den ärtpåseliknande kudden. Inte lätt! Kudden är verkligen fylls med ärtor!
Och sen var det toaletten som läckte vatten så att det svämmade över. Men med gemensamma krafter lyckades vi täta ett hål med plast och aluminiumfolie (kvar från mina mackor) samt stänga av en kran med en skiftnyckel så att vattnet slutade rinna helt.
Nöjda med våra insatser somnade vi till surret av ett par myggor.

Dagens hemresa tog en extratur till Black Dragon Pool, ca. en timmes körning från vår "camp". Viktigt även med naturstudier. Eftersom regnet närmade sig fick det bli en kortvariant. Men vackert var det!
Är inte helt säker på att denna hurtiga grupp ungdomar hann med att se det vackra. De hade en annan takt än jag och Anna.


Måste stanna och njuta av tillvaron!


Katarina

Har inte läst din blogg på länge. Men vilken härlig läsning!Har tagit igen allt nu och bara njutit av det du skrivit sen en månad tillbaka.

Vilka äventyr!

Du tar då vara på allt.

Kramar

Anna i Beijing!

wow, låter som en kanon klassresa.....hoppas att eleverna kommer till skolan idag så man får höra om upplevelserna från deras håll....

syns snart

"Fredag, vilken underbar dag......"


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: