I "gamla kvarter"

    
En halvmulen söndag. Solen tog nog ut sig i går och lät bli att komma fram i helfigur. Fortfarande är det väldigt varmt.
Jag ställde mig just frågan om jag i någon annan stad än Beijing skulle gett mig ut på en cykeltur på över 3 mil i 35 graders värme. Troligen inte!
Efter en härlig och upplyftande kinesisk lektion på morgonen och lite skoljobb, så väntade våra cyklar på att få komma ut och röra på sig. Någon snabbkörning tillät inte min kropp i hettan, men en tur upp till "Fågelboet" och olympiaområdet blev en bra början.


Ett ansträngt leende i hettan.

Ett besök inne på arenan. Här  har jag inte varit sedan i augusti 2008.

Orsaken till att olympiaområdet blev ett av dagens cykelmål var att jag tänkt köpa en liten, röd ryggsäck. Detta lät sig inte göras utanför "Fågelboet", utan vi betalade entré, 50 yuan var, för att få komma in och leta efter ryggsäcken.
Men något inköp blev det inte. Den lilla ryggsäcken jag ville ha fanns inte längre....Synd!

Runt hela OS området är det fortfarande väldigt vackert. Där finns mängder av blommor som alla är individuellt planterade för hand och som är en fröjd för vilket öga som helst.Från OS området cyklade vi ner mot Trum och Klocktornen och sjöarna. 
Plötsligt så gjorde sig hungerkänslorna påminda och vi kom på att det var många timmar sedan vi ätit frukost. Till lunch blev det bara vatten!
Givetvis blev det en sväng inom ett av våra gamla favoritställen, innergården till hotell Lu Song Yuan och deras restaurang.
Härligt att sitta helt avskärmade från alla ljud en storstad omger sig med och bara lyssna till tystnaden. Ja, ett och annat fågelkvitter hördes från träden och det kändes nästan magiskt.


En fantastisk miljö!

Med mat i magen bar det sedan av mot hemmets vrå och en uppfriskande dusch var behövlig för att kunna ta sig an nästa punkt på dagens agenda, nämligen att boka flygbiljetter tillbaka hit i höst.
Det gick bra och priset blev en positiv och angenäm överraskning.
Ingrid

Undrar om du ligger i träning för att cykla Vätternrundan? Verkar nästan så!

Alltid lika kul att läsa din blogg!

Kramar!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: