En låda på vift.

    
Här i Spanien har vi nu letat lådor, ja det är en låda som vi letar efter och den ska vara under en köksbänk. Alltså en vanlig kökslåda. Men att hitta en sådan har hitintillls visat sig omöjligt. Lådan har inte visat sig för oss och vi har finkammat ett 20 tal butiker. Möjligen kan en låda finnas på IKEA i Murcia, sju mil bort. Men jag gillar närhetsprincipen så vi har inte gett upp.
Nu har vi fått tah på vårt skåp och dessutom två hyllor att sätta på väggen. Både skåp och hyllor har gett oss bra motion. Men nu finns de här hemma och är dessutom på plats.
Men det är inte kökslådan. Inte ännu. Den är under konstruktion av maken och en prototyp finns.
 
Och nu till en annan låda, en låda av en helt annan karaktär, hemmahörande i Peking och som var på gång redan 2009.
 
En personlig låda med namn på.
 
Anna hade redan i höstas köpt "en låda" på frisörsalongen i samma hus som marknadsvaruhuset Yashow.  Lådan köptes med sitt innehåll och diverse stärkande och välgörande produkter för håret fanns i  och lådan förvarades i en hylla på salongen. 
Anna kvitterar ut sin låda och tar med den till våra anvisade stolar och vi slår oss ner, får på oss röda nylonkappor och väntar på att våra behandlingar ska påbörjas.
Då kommer en av frisörerna och meddelar att endast Anna som äger lådan kan få använda produkterna. Mitt namn fanns ju inte på lådan...
Det fanns produkter  så det skulle räcka till oss båda. Men se det gick inte. Anna stod på sig och meddelade att hon köpt lådan med innehåll för dyra pengar. Detta hjälpte föga.
Det var bara Anna som skulle få använda innehållet. Jag skulle få betala 70 yuan (ungefär lika mycket i sek) till salongen för att få ta del av innehållet, som faktiskt tillhörde Anna plus den vanliga kostnaden på 40 yuan för klippning, tvätt och blåsning av håret. Och den kostnaden var ju högst förklarlig. 
Efter viss argumentation, med åtminstone fyra från personalen, tog Anna lådan under armen och vi stegade ut från salongen.                                                                            
Vi ville fortfarande bli klippta och nu återstod två alternativa frisersalonger. Jag var lite orolig för den ena. Där blev jag ordentligt klippt en gång. Alltså mycket kortklippt! Dessutom tunnade de ut mitt redan tunna hår....
Men de fick en ny chans! Nu skulle innehållet i lådan användas.
Hårtvättning, klippning, massage, hårtvätt igen, inpackning och föning. Nåja, föningen förstod jag inte alls. Jag hade nog tänkt mig att mitt spikraka hår skulle få viss form och visst lyft. Men icke! 
Frisören var nöjd utan detta och jag insåg att det fick jag också vara. Även med priset som var 35 yuan (35 kr) Det var svårt att hålla tillbaka skrattet som bubblade inom mig.
Bara att gå hem för att tvätta och blåsa håret på nytt. Och man får inte roligare än man gör sig. 
 
                                                                    Min frisyr håller på att ta form.

Anna under "behandling".

Ingrid

Vore intressant att få se det färdiga resultatet av din klippning.

Jag hade gärna varit med och upplevt detta med dig.

Kramar och många hälsningar

Susanne

Vill gärna se resultatet av behandlingarna.

Jag fick mig i alla fall ett gott skratt av att läsa din blogg.

Kramar

Kerstin

Ta lådan och gå var ju det enda rätta!

Heja Ditte och Anna!!!!

Kram!

Anonym

Tack! Tack så mycket!

moi

Mycket märkligt beteende av första salongen.
Ni gjorde rätt som vandrade vidare och jag tror att resultatet blev bra!
Kram

Svar: Jag ler vid blotta åtanken om hur vi vandrade vidare med lådan. Och att "krusa" någon ligger inte för mig. Kram!
Ditte

Eva`s blogg

usch ja inte kul hade gärna varit en lite fluga på din axel hela vägen ;) får man se resultat av klippningen? ha en toppen kväll kramen

Svar: Du hade absolut fått dig ett långt och gott skratt om du suttit på axeln och varit med. Jag ler än idag åt det hela. Vad gäller resultatet så finns det nog från maj 2009. Kram!
Ditte

Comsi ComsaFörsta salongen ville tjäna pengar men miste två kunder istället....
Resultatet tack! :-))

Kram ♥

Svar: Vad gäller resultatet så ska jag leta fram resultatet . Kommer! Vad gäller första salongen fick de inga fler besök av oss. Men de var duktiga i sig, men det hjälpte inte oss. Kram o natti!
Ditte

Preciosa

Gomorron Ditte!
Spännande med lådprojektet! Till slut blir det bra. Man ska ha projekt :-)
Själv tänker jag på ett bord...undrar hur länge jag kommer att tänka :)
Kram P ♥

Svar: Gomorron! Lådprojektet fortsätter. Och snart kommer bordet till dig. Jag tittar också efter ett som kan passa dig. Kram❤️
Ditte

Ama de casa

Hoppas lådprojektet går bra :-)

Svar: Lite tveksamt ! Vissa hinder ska passeras, men i princip så ...
Ditte

Christina

Hmm, låter komplicerat det där med låda och hårprodukter för att få en klippning. Hur hänger det ihop egentligen? ... Hursomhelst så var det kul att läsa om, hoppas att lådprojekten flyter på som de ska i fortsättningen.

Ha det fint! och njut av helgen! Kram

Svar: Vad gäller frisörlådan så hade min väninna köpte en låda och fyllt den med hårvårdsprodukter på en salong och där förvarades lådan med hennes personliga saker i. Produkter som var anpassade för hennes hår; balsam , shampo, inpackning osv. produkterna var också köpta på denna salong och praktiskt att de förvarades där. Men opraktiskt att bara en person fick använda produkterna eftersom de var betalda. Jag skulle givetvis betala för min klippning och annat. Men nu tog Anna lådan och vi gick. Önskar dig också en fin lördag.
Kram!
Ditte

Ami

Haha! Ja, det var nog det rätta att ta lådan och gå till ett annat ställe!
Hoppas det ordnar sig även med lådan hemma.
Kram

Svar: Lådan hemma är klar i tankarna men den ska också produceras och där är jag inte medverkande. Men jag är med i projektet på lite avstånd. Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon/ förmiddag ...hoppas du har fint väder & får en härlig lördag med allt gott jag vet att du kommer få så jag återkommer sedan & ser vad som händer hos dig i dag kram

Svar: God förmiddag! Jodå solen är på väg fram ohc det blir en fin lördag med njutflykt och annat. Jättetrevligt! Önskar dig också en fin lördag.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Ni gjorde rätt i att gå ifrån den första frisören.
Dessutom blev det ju mycket billigare hos den andra frisören, även om du inte fick håret fönat.
Ett roligt minne kan jag förstå.
Kram/A-K

Svar: Detta är ett roligt minne och för mig alltid förknippat med just en låda. Men nu är det en annan låda som ska se dagens ljus. Den är under utveckling. Kram!
Ditte

Lena i Walesl

Ser fram emot att få se resultatet!
Har skrivit några kommenterer tidigare, men verkar inte som de blev skickade. Har haft internetproblem.
Ha det bra!

Svar:
Ditte

Ditte

Lena! Vad gäller resultatet av klippningen så får jag rota i arkivet, men kanske hittar jag något.
Internetproblem uppstår lätt, något som vi vet...
Ha det bra och jag reser med via din blogg och med stort nöje.

Anna Gustafsson

hahaha, ja du Ditte, detta var kul att få läsa, igen :)
vi har flera fina roliga annorlunda upplevelser :)
kram kram

Svar: Vad gäller våra upplevelser tillsammans i Peking så kan listan bli lång. Jag fnittrar bara jag tänker på dem. Minns du natten när vi liftade hem från Sussie i Legend Garden? Det gör jag....Kram!
Ditte

Anna Gustafsson

hahaha, ja du Ditte, detta var kul att få läsa, igen :)
vi har flera fina roliga annorlunda upplevelser :)
kram kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: