Vasaloppssöndag

    
Hemma pågår Vasaloppet för fullt. Tänk nio mil på skidor! Jag blir matt av blotta tanken. Jag har vid några tillfällen haft möjligheten att stå i Mora vid målet och tagit emot åkare och det är en fantastisk prestation att genomföra ett Vasalopp.
Här lyssnar vi nu på radion för att höra hur det gått. Första åkaren är på väg in mot mål. Årets segrare blev Daniel Tynell och tävlar för Grycksbo, Dalarna. Han har tidigare vunnit två Vasalopp och årets tid var 4.10.55. Stort grattis!

Själv är jag nöjd med att denna soliga, men lite kyliga, Vasaloppssöndag, ha tillryggalagt ungefär två mil till fots tillsammans med maken.Någon snö på våra vandringsvägar har inte setts till, men en del träd däremot.


Träd på rad i Li Do. Observera groparna runt träden. De är gjorda för att bevattningen ska komma träden till godo.

(I Beijing är det väldigt torrt och det blåser ofta från norr. Dessa vindar för med sig sand och träden gör att sanden som kommer in inte ska virvla runt. Träden bidrar också till att förbättra luften i denna hårt trafikerade stad. På många ställen ser man träd som planterats just för detta ändamål.)

Längs vår väg norrut mot stadsdelen Li Do, cirka 8 km från oss, såg vi hur vårstädningen var igång för fullt. Ingen brist på arbetskraft här inte. Och fint blir det.


Vårstädning!

Vi hade tänkt oss att väl framme i Li Do skulle vi slå oss ner på Eudora Station, en restaurang, och sitta ute och inmundiga en kall, skummande öl. Tyvärr, uteserveringen var inte öppnad ännu. Synd! Vi vandrade vidare. Bestämde oss för att gå vidare till IKEA. Kanske hade de fått in ett lager svensk, god ost.
Ingen svensk ost fanns det idag heller, tyvärr. Beslöt oss då för att äta köttbullar med lingon och potatismos, toppad med svensk flagga.
Mängden människor denna söndag var stor så jag hämtade vår mat. Maken bevakade bordet.Tur man är stark i armarna!


Lunchen serverad!

Att vara på IKEA utan att köpa något är svårt. Alltid finns det något man behöver. Idag blev det en ny termos. Hoppas denna ska hålla kaffet varmt. Några extra tofflor till gäster är alltid bra att ha.


Här spar vi på plastpåsarna. Köpta varor i fint paket.

Hemåt gick vi den ganska så nyöppnade vägen. Raka spåret in till stan igen. En sexfilig väg med breda cykelbanor, breda trottoarer och lite trafik. Kanske har inte bilisterna hittat denna väg ännu?


Nya vägen, IKEA skymtar i bakgrunden.

Tvåmilen till fots känns behaglig i kroppen och jag kan lungt konstatera att jag fördrar utomhusmotion före träning inomhus på gym. Men å andra sidan; det ena utesluter inte det andra.