Utmaningen

    
Jag har antagit Karolinas utmaning om att här i Beijing fundera ut mina fem favoritplatser. Detta har berett mig en hel del grubblerier och tankemöda. Men nu presenterar jag såleded min lista, utan inbördes rangordning.

1. Mitt absoluta favoritutflyktsmål är den Kinesiska Muren. Den är helt oslagbar och fantastisk. Tänk att ett av världens sju underverk ligger ett par timmar med bil från Beijing. Vilken dagsutflykt!!!


Kinesiska Muren på vägen från Simatai till Jinshaling

2. Att välja restaurang var svårare, stan lär inneha omkring 50-60.000.
Men en klar favorit bland fler är den thailändska Purple Haze. Den har blivit vårt andra vardagsrum och där serveras mycket god mat, bra mojitos och vi blir alltid så vänligt och positivt bemötta. Dessutom är priserna bra. Hit går vi både till vardag och fest.

3. Av barerna blir Centro i Kerry Hotell dagens segrare. Mysig miljö, goda drinkar, levande musikunderhållning och där finns verkligen en äkta barkänsla. Och bartendrarna, vilka proffs!!!

4. Ritanparken, för den ligger så nära oss. Många aktiviteter pågår dagligen; thai chi, dans, kung fu, lek, fiske och väldigt mycket annat. Många träd som ger skugga och ett skönt lugn infinner sig när man kommer in i parken.
(Det finns så många och vackra parker inom gång eller cykelavstånd, så det är verkligen svårt att välja. Jingshangparken med sina aktiviteter och alla körer som tränar, främst på helgmornarna och Beihaiparken med all sin prakt och sin historia, bara för att nämna ett par..)
 Men just till Ritanparken går vi var vecka. En inre frid känns i själen när jag kommer hit. Här finns också ett par restauranger och en av dem "Stenbåten" har en väldigt bra uteservering. Det är så skönt att redan i mars kunna sitta här och njuta av lugnet och den vackra, rofyllda omgivningen.Under den varma årstiden ges det ibland även konserter just här.


Ritanparken med den lillla sjön och paviljongen.

5. Området runt Hohaisjön och hutongområdena där, samt den lilla gatan Nanluogo Xiang, påminner mig om en svunnen tid.
Alltid ett kärt område där alla årstider har sin tjusning. Här upptäcker jag alltid något nytt. En klar favorit!


Hu Hai sjön ( konstgjord) med sina båtar. Alltid en upplevelse i sig!


Gatan Nanluogo Xiang i närheten av sjöarna. Här finns gamla, mysiga, hutonger och många buttiker, barer och små restauranger.

Jag för utmaningen vidare. Vilka är era fem favoritplatser där ni bor?

Tack Karolina för att jag verkligen tvingades att välja! En utmaning i sig!