Något att fira; sommaren är här....

    
Tisdag den 17 mars kommer att bli lite historisk för min egen del. Sommarvärme men + 23 grader, vad säjs om det?
För egen del säjer jag bara positiva saker...
Var absolut för varmt klädd, bara att konstatera. Jag har varit här i mitten av mars, två år i rad, men denna värme vid denna tidpunkt har jaf inte upplevt.
Men här gläds vi alla! Framför allt vi soltörstande svenskar.

Beslöt att fira sommarens ankomst ( får se hur långvarig den blir...) med att bjuda mina fantastiska elever på lunch på en restaurang som finns på promenadavstånd från skolan, ca. 800 m.
Det hela var en överraskning och endast två av dem , de som haft på delegation att planera det hela,  visste något.
Fogliga som de är, så trodde de strax före lunch på min instruktion om att vi skulle promenera iväg och titta på närområdet.....Och visst gjorde vi det!


Hej hå, hej hå, klassen på väg mot målet, restaurang Michael´s Place.

Gissa om lyckan var gjord???? Långbord för elva stycken ordnades på nolltid och stämningen var god redan från början.
Och den blev bara bättre och bättre! Här beställdes det pizzor i minut och parti. Försynta förfrågningar kom om det var vatten som gällde som måltidsdryck. Men , ack nej! Denna sommarens första dag fick man gärna beställa läsk. ( vilket alla gjorde) Några av telningarna undrade om de skulle dela pizza och om det verkligen var jag som betalade.
Beställ vad ni vill! Jag bjuder, var ord jag uttalade med sann glädje.
Innan vår mat serverades blev jag uppvaktad av dessa "goingar". Jag blev rörd näst intill tårar. Förutom paket blev det också sång, en rejäl sådan. "Ja må hon leva" framfördes med fem verser.......


Har den äran står det på kinesiska,tecknen syns till vänster på kortet och är skivet av en förälder, som också gjort det jättefina kortet.
Jag ett fantastiskt fint halsband av eleverna och föräldrarna i klassen. Motivet är ett hutongområde och en cykel.
Passade mig så fint! Det är ju jag! Mången tack!!!

Lunchen bjöd på många skratt och jag gladdes över samvaron med eleverna. Många, alla utom två, flyttar hem i sommar, så skolavslutningen kan jag inte ens tänka på. Jag blir redan nu tårögd, lättrörd som jag är....
Men nu är nu!!!! Absolut!

Även denna lunch tog slut och promenaden tillbaka i sommarvärmen återstod. Glada och lätt spralliga vandrade vi så vägen tillbaka......Visst är det så att några skratt kan förändra mycket.....
Att ha vanliga lektioner efter detta liksom inte passat, tyckte jag. Så vi tillbringade vår rast utomhus spelandes fotboll. Jag var domare och kommentator....


Klassen laddar inför avspark. Ja, planen ÄR LITEN.

Morgondagen bjuder på nya äventyr. Vad vet jag inte, men vi lämnar Kina och Beijing för en vecka. Återkommer med rapport!

Ni vet väl att det är Vårdagjämning hemma på fredag, den 20 mars. Tänkte väl det!!!!