Mot Beijing

    
Alla/ de flesta semestrar har ett slut, så också vår för denna gång. Visst hann jag med både sol, bad och en sista promenad längs stranden.......
Väskan hämtades och vi kördes i den fuktiga, 40 gradiga värmen, mot öns lilla och otroligt vackra flygplats. Snabb incheckning av vår gemensamma väska och den behövde inte hämtas ut i Bangkok. Damen som checkade in oss var något frågande inför det fakta att vi bara hade en gemensam väska att checka in. Och jag förstod henne när jag såg medresenärernas bagage.


Start och landningsbanan


Bara att slå sig ner i Bangkok Airs lounge och njuta av förfriskningarna.( gratis.....)

Även damrummet var i en klass för sig.


Mycket smakfullet.

Varmt var det, men ett flertal fläktar och kalla drycker hjälpte till att hålla humöret uppe.
Jag är ju inte särskilt förtjust i att flyga nu för tiden. Bättre var det förr... Nu visste jag att vi skulle åka med ett propellerplan och var helt inställd på det. Tack och lov var det inte den minsta modellen, 72 personer rymdes ombord.På den korta resan, på lite drygt en timme, serverades det smörgås plus dryck. Gott! Detta blev dagens lunch. Lika bra att börja dra in på ätandet genast.
Transitcheckin i Bangkok. Den flygplatsen är ju klart större än den vi lämnade på Koh Samui. Vi traskade en sträcka som var uppmätt till 740 m för att få våra nya boardingkort. Även här var incheckningsdamen riktigt bekymrad över att vårt gemensamma bagage var en väska. Vi fick nämligen visa bagagetaggen för att få de nya boardingkorten.
Lyckades utan vidare få sittplatser vid nödutgången och kände mig riktigt nöjd. För en del spelar det ingen roll var de sitter i ett plan, men jag har ibland mina ideér. Och visst är det skönt att inte sitta inklämd?
En flygning på fyra och en halv timme mellan Bangkok och Beijing är helt fantastiskt mot den långa tid det tar att flyga från Stockholm till Bangkok. Så visst bor vi "centralt" i Beijing om man vill vidga sina vyer i Sydostasien.

Och mitt gamla ordspråk,är fortfarande gångbart.  Ja, egentligen var det min mamma, avliden 2002, som lärde mig detta. Då var det på tyska, säkert inför något prov. "Den som gör en resa har alltid något att berätta och minnas. "
" Die jemand eine Reise macht hat immer etwas zu erzählen und sich zu erinnern." Kanske??????
Så sant, så sant! Tack mamma, detta har jag haft nytta av ändå sedan jag var ung......Helen

Inte så förtjust i att flyga...bättre var det förr...ASGARV menar du det!!? Hehe jaja om du säger det så...

Ses imorgon kramizar Pydd

Anonym

Vad mycket fantastiskt ni får uppleva under er vistelse i Kina. Det gäller att ta vara på varje tillfälle som ges att resa och upptäcka. Tack för dina fina kommentarer på min blogg! Kram Åse


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: