Lördag den 7 mars

    
Vår i luften, +14, sol med vissa inslag av dis. En härlig dag, med andra ord.
Började morgonen med att läsa på lite gamla, kinesiska, anteckningar. Upptäckte att jag faktiskt lärt mig många ord och uttryck.
Passade också på att lyssna igenom texterna på Ipoden och blev glad när jag förstod det mesta, utan att samtidigt titta i boken. Får nog bli ytterligare någon timme med min kinesiska läxa inför morgondagens lektion.

Tog maken med mig ut efter frukost, på en riktig långpromenad. Vissa stopp ingick förstås.
 Det första blev på Yashow, en marknad som har det mesta. Här lämnade jag in mina nyligen uppsydda skjortblusar för att sys in. Jag gick till avdelningen som lägger upp jeans, tänkte att de kunde förbarma sig över skjortorna. Det gjorde de också, efter att noggrannt ha tittat på modellen jag hade med. Tack för detta!
 Den skräddare, på ett annat varuhus,  som gjort jobbet från början, tycktes tro att de flesta västerlänningar vill ha vida tältmodeller. Det ville jag inte. Har således varit  tillbaka med skjortorna dit två gånger. Visserligen har de blivit mindre och mer insydda. Men inte tillräckligt. Kanske om jag kommit tillbaka tio gånger så hade jag blivit nöjd.
Får se om de på Yashow nu lyckas?????
Eftersom det nu var vår ute och varmt, köpte jag en lite sportigare "windstopper" också. En rosa......kanske mer åt lingon och mjölk färgen....Jag är tveksam!!!

Solen värmde och vi traskade på. Kom såsmåningom förbi ett väldigt stotr "Jinkelong varuhus". Det är ungefär som ICA hemma. Detta kan nog liknas vid ICA  MAXI. Vi gick raskt igenom avdelningarna för att se på utbudet, men det var varmt och det vackra vädret utanför hägrade.
Men plötsligt hajar jag till. Det finns en fiskavdelning, med både levande och döda fiskar, här är en man i färd med att få sköldpadda rensad. Hoppas att den fick dö innan....Jag vet att man äter sköldpaddor, men det känns lite ovant i alla fall.


Dessa kostar 98 RMB per 500g.

Sköldpaddor säljs i många matvauaffärer där levande fiskar säljs, men jag har aldrig sett en expedit rensa en sköldpadda tidigare. 

Vandra vidare, vandra vidare....Här ska det bli fint inför vårens ankomst. Även husfasader putsas. Repen som männen hänger i är fastsatta uppe på taket. Här befinner de sig nog på 20 våningen... Inget jobb för mig!


Fasadtvätt pågår.


Vackra blommor lyser upp.

Givetvis blev det så småningom dags för en liten lunchpaus,  utomhus förstås. Det gällde bara att fundera ut en restaurang med uteservering och som öppnat den redan i mars.
Valet föll på den finskägda "Take Five". Många kinesiska uteserveringar väntar med att öppna ytterligare någon månad, för säkerhets skull. 
Det var så skönt att sitta i solen och bara njuta. 


Detta kallas att njuta....

Tog på vägen hem in titt in på Yashow för att se hur mina skjortor hade det. De såg ut att må bra i sin nya skepnad. De var klara och hade nu fått den form och modell som jag tänkt mig från början.Pust!
Jag är ju en envis typ, så jag är glad att jag mäktat med alla extra steg för att få ett resultat jag var nöjd med. Envisheten är en av mina både bästa och sämsta egenskaper. Jag kommer nu att använda skjortorna med anddakt och tänka på att det ibland kan vara processen fram till det färdiga resultatet som är berikande. 
Ska i morgon hämta två nya plagg hos den ursprungliga skjortskräddaren. Det blir en ny, spännande, upplevelse...
Jag återkommer.
(Dagens vandring blev 13 omväxlande kilometrar)


Ytterligare ett vårtecken. Hyrbåtarna uppe vid Hu Hai ligger i vattnet.


Hu Hai och området däromkring, en av mina absoluta favoriter här i Beijing.