Lite att tänka på

    

God middag! Det blir kort idag, jag lovar...

Förmiddagens promenad är avklarad, i solsken och det blev en vända till Indiska, där jag köpte en blus för ett par dagar sedan. Men när jag kom hem med blusen upptäckte jag att priset var inslaget två gånger. Ringde butiken och frågade om jag kunde få pengarna tillbaka. Inga problem, så pengarna är nu tillbaka på mitt konto. Expediten tvivlade inte heller på mitt ord om att bara en blus var köpt, var beredd på en ev. argumentaiton men den behövdes inte. Det vänliga bemötandet och solskenet gjorde att jag i bara farten fortsatte promenaden längs Söders gator som rustar sig inför påskhelgen.  Under mina promenader brukar jag rensa jag hjärnan och en del tankar får försvinna, men ibland kan det bli lite trångt när en del tankar inte hunnit flytta ut innan nya vill in.

Idag kom en hel del citat hoppandes och en del av dem mindes jag helt under det att andra bara passerade revy lagom ostrukturerade säkert för att få mig att tänka till lite extra. Jag visste i stort hur de skulle vara, men inte fullt ut. Så hemkommen plockade jag fram min lilla handskrivan citat-tankebok för att friska upp minnet och det behövdes.  Här kommer några jag funderade extra på.

"Så snart en kvinna tänker någorlunda snabbt kallas det intuition" sagt av Bang; Barbor Alving.
Så sant! Eller?

 Lerberget i Skåne en vacker augustilväll för några år sedan och tankarna flödar.

" Om jag någon gång ser en leende joggare, ska  jag överväga saken", sagt av Joan Rivers.
Instämmer till fullo i detta påstående. Men jag går gärna och långt eller tar mig en cykeltur. Eller varför inte ett avkopplande bad.

                                Att njuta under en vacker stjärnhimmel i natten är fullt tillräckligt för mig.


" Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han/hon har lite ludd i ena örat," citat av Nalle Puh.
Visst kan det ligga något i detta? En bra tanke, tycker jag och en favorit hos mig.

" Syftet med att undervisa barn är att de ska klara sig utan lärare", sagt av Elbert Hubbard.
Detta är har jag ofta tänkt på under min lärarbana.

" Det är bättre att fråga och verka okunnig än inte att fråga och förbli det"; kinesiskt citat.

 Militärkyrkogården vid Omaha Beach i Normandie.
Här kan jag inte ställa  frågan vad som hände på Dagen D den 6/6-1944.
(Men jag har frågat min far som var med och fått några svar.)
 
 (Inlägg nr 24 i #blogg100)
 
 
 
Fia

Härliga citat! Jag läste också brevet till din far igår, fantastiskt fint! Jag påmindes om min egen pappa, vi var också väldigt likasinnade, han hade väldiga ambitioner, bröt sig ur skogsarbetarlivet, gick folkhögskola och jobbade son journalist och lokalredaktör de sista åren. Ett livligt engagemang i olika styrelser och reste mycket i jobbet. Han var min förebild. Tyvärr drabbades han av Alzheimers på slutet. Hoppas att likheten inte slår hela vägen!

Svar: Vad fint att få höra om din pappa, vilken resa han gjorde och på flera plan. Spännande! Ja, Atzheimers är bedrövligt, och att se någon kär tyna bort är illa och så plågsamt för den drabbade.
Kram!
Ditte

Ghugge

Härliga citat! Nalle Puhs kloka ord är jag särskilt svag för. Ha det gott! Kram

Svar: Nalle Puh är en favorit hos mig också.Kram"
Ditte

Aaa

Härliga citat. Håller med om joggningen!

Svar: Viss är de! Och vad gäller joggare brukar jag se om de ser glada ut. Oftast inte!
Ditte

amadecasa.blogg.se

Många tänkvärda citat där :-)

Det är skönt när man blir trodd utan att behöva argumentera och bra att du fick tillbaka pengarna.
:-)

Svar: 😀 Jag var beredd med argument men dessa behövdes inte, jätteskönt. Och en del citat kan vara bra att ha med längs vägen ...
Ditte

Ditte

Till Aaa, skrev på mobilen och såg inte. Men det skall vara "Visst", ett t föll bort.

Znogge

Så bra att du slapp argumentera. Men i ärlighetens namn är det nog ytterst sällan som man köper två exakt likadana plagg.

Det finns många kloka och tänkvärda citat. Bangs tycker jag det ligger väldigt mycket i för inte skulle man säga samma sak om en snabbtänkt man...

Kram

Svar: Alltid trevligt med bra service och att personal är tillmötesgående. så jag kommer att fortsätta handla på Indiska. (De har just dessa tunna tunikor/blusar med lång ärm som är svala och som jag kan ha varma sommardagar.(Visst är Bangs citat bra! Jag gillade verkligen henne och har många gånger skrattat åt hennes kåserier.
Kram!
Ditte

Fia

Hej igen! Ser just på TV-nyheterna att de börjat med torgdanser i Kina! De samlas på torg och öppna platser, ibland i gatuhörn och dansar spontant till popmusik! Ett Kina i förändring talar man om! Ser mysigt ut!🎶🎵
Godnattkram
Fia

Svar: Jag såg också detta, men det fanns redan under vår tid från 2007-2011 och vi var också med.Jätteroligt! Men det verkar ha spridit sig och med högre musik. Någon kom på kvällen med en bandspelare och förstärkare och sedan var det i gång. Alla åldrar var med. Motion fick vi och nya kontakter knöts.Natti och kram!
Ditte

Ami

Många tänkvärda citat. Och Nalle Puhs gillar jag extra mycket :)
Och så härligt det ser ut när du sitter där i badet.....avslappnat och njutbart!
Kram

Svar: Badet är från Skåne, under en semestervecka i Lerviken. Det blev en härlig vecka där vi hann se delar av västra Skåne. Och det finns mycket mer att se....Visst är Puhs citat härligt, gillar det verkligen.
Trevlig onsdag!
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Ibland får man betala för mycket och märker det först efteråt. En gång fick jag betala för 10 luncher istället för en (lunchrestaurang på Medis) och en annan gång la de på en nolla för mycket när jag betalade ett busskort åt en av Peters söner... Båda gångerna löste det sig efteråt utan problem!

Svar: Visst blir man glad när man betalat för mycket, för det är oftast det som sker, och man inte behöver argumentera för att få rätt. Fint med dina exempel och säkert beror det på hur man själv bemöter andra som man blir bemött. Men jag trodde jag skulle få jobba lite...
Ditte

Gittan

Härliga ordspråk och det stämmer nog, den om joggaren var bra och dom andra också för den delen. Ibland får man se upp när man betalar, det kan bli fel.
Ha en skön dag. Kram

Svar: Ordsåråk och citata kan var tänkvärda och dessa gillar jag lite extra. Men det finns många, kommer bara inte ihåg dem. Halvmulet här idag men träff med barnbarnen piggar upp.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Det var många fina citat! Svårt att plocka ut ett bara.
Såg denna om jogging på FB häromdagen och tyckte den passade mig 😃
Önskar Dig och Bosse en fin dag.
Kram/A-K

Svar: God förmiddag! Här har klockan rusat iväg....Vad gäller citaten så brukar jag se om joggare ler/skrattar, men det är sällsynt. Så inget för mig direkt...Promenader däremot gillar jag.
Kramar och hälsningar från oss.
Ditte

Eva`s blogg

God morgon på dig ...jag älskar citat & där av text in tatuerad på min kropp ja ja inte hela hi hi åh va mysigt med badet var är det?? hoppas du får en fin dag stor kram

Svar: God förmiddag! "Badet" är i Lerviken där vi hyrde en "skånelänga alldeles vid havet. Väldigt vackra omgivningar och egentligen enda gången jag varit i Skåne mer än en vecka. Visst är citat trevliga och dessutom ofta väldigt tänkvärda.
Trevlig onsdag önskar jag dig.
Kram!
Ditte

Marja

Fina och tänkvärda citat! Jag gillar Nalle Puhs attityd, den ska jag anamma.
Hoppas du får en fin påskhelg! Kramar! :)

Svar: Nalle Puh är en favorit hos mig. Är just nu i/på Bryggsrtäppan med Max och skickar dig extra tankar . Har sett päronträdet och hört klockan klämta. Många påskhälsningar från mig
Ditte

Comsi ComsaVilket fin kort på dig med havet i bakgrunden.
Nalle Puh är en klok rackare.

Trodde jag kommenterat detta igår, hm..

Kramen ♥

Svar: Tack! vad gäller havet så dras jag liksom dit. Visst är Puh en klok figur, en verklig favorit.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Nu fick jag sköna bilder och citat ... underbara Nalle Puh inte minst! Joggaren har jag tänkt ofta, det var nytt att någon sagt det så! Syftet med undervisning föll jag för ...
de finns där för "godbruk" citaten. När en citerar får läsaren också lite kännedom om den som citerar citatet.
Stor kram Ditte!

Svar: Så är det nog med citat. Dessa citat är nog också det jag står för. Och mycket annat också förstås...Kram! Och jag sänder extra tankar till dig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: