Envisheten utvecklas

    

Tog förväntansfullt buss 120 söderut, till den lilla genuina gatan Dhazalan, där en av mina skäddare finns.Här i området finns flera gamla,anrika, sidenvaruhus. Men alla sorters tyger säljs och det är bra kvalitet.
Jag skulle hämta min halvlånga kashmirjacka som jag beställde för två veckor sedan. Jag lämnar fram mitt kvitto och en engelsktalande, vänlig, varelse talar om att det står den 16 mars på kvittot. Det hade jag också sett innan, men eftersom hon tidigare sagt två veckor så antog jag att de skrivit fel. För det var exakt två veckor sedan jag gjorde min beställning.
Jackan var i varje fall inte klar fick jag veta. Detta svar kunde jag ju inte nöja mig med.Jag skulle ha jackan på kvällen, utanpå en lång klänning, som ett ytterplagg. Något annat liknande äger jag inte.....
Expediten ringde skräddaren och frågade när jackan kunde bli färdig och ham meddelade den 16 mars. Jag berättade på nytt att jag behövde jackan samma kväll, lungt och sansat. Inte tappa humöret.
Kanske skulle den kunna levereras efter klockan 21. Med emfas, uttryckte jag att jackan fick levereras klockan 16.30; senast. Det var då vi skulle ge oss iväg......
!6.30 kommer maken och jag ner till vår reception. Ingen leverans av någon jacka.  Ber då att vår receptionist ska ringa butiken och fråga vade som hänt. 
Visserligen var jag nu beredd att gå utan ytterplagg, det var ändå +12 grader. 
Vår granne, Birgitta, kommer och erbjuder mig att få låna en kashmirsjal. Tack, tack! Men först vill hon fotografera oss i våra festkläder ute på trappan.
En man i röd jacka står också där. Han ska inte vara med på bilden, är det tänkt, men rör sig hela tiden av och an.
Fotograferingen är klar, mannen i rött finns kvar. Receptionisten meddelar då att jackan strax ska vara här.
Då plötsligt inser vi att det är mannen i rött som är budet. Han har kommit med tunnelbanan för att leverera min jacka. Jag lovar ett det utbröt lite glatt fnitter i sällskapet.
Helt otroligt att jackan levererades i tid, nästan och att den var precis så fin som jag hoppats på, lätt och med sidenfoder.....
Men visst hade det gått bra med en kashmirsjal som ytterplagg. Det hade det!


Den omskrivna kashmirjackan.