En grå onsdag

    
Grått har det då sannerligen varit ute idag, hela dagen. Tur att det kändes betydligt ljusare inombords och på skolan. Redan i morse på vår skolsamling, som vi har var onsdag för eleverna från f- klassen till de älsta 5-6orna, kändes det ljusare. En väldigt bra början på dagen.
I och för sig hade jag börjat i klassrummet innan samlingen och några av de humoristiska eleverna hade gjort ett litet hyss. Väl genomtänkt och jag fick mig ett gott skratt. Berättar däremot inte vad det var. Några hemligheter måste bevaras.

I aulan, på skolsamlingen kom nästa ljuspunkt. Det var skolår 1 som höll i samlingen denna onsdag och de visade tillsammans upp en dans som de tränat in. Ursprungligen var det ett par pojkar från den klassen som med lite stöd av musik och idrottslärarna, själva gjort koreografin till dansen.
Pojkarna visade själva dansen för oss andra vid en "Open Mic". Men nu var alltså hela klassen med och dansade. Jättebra! De var verkligen duktiga! Vilken taktkänsla!
( "Open Mic" har vi på skolan en gång i månaden och då får klasser eller enskilda elever medverka med sång, dans eller annat som de själva valt. Viktigt att tidigt lära sig framträda inför publik. Till "Open Mic" kommer alla barnen på skolan; från de yngsta 2 åringarna och till de älsta 12 åringarna.)

Nästa glädjeämne denna onsdag morgon var att några föräldrar kom till samlingen och berättade om ett projekt, "Change For Life", ett arbete för att stödja barn på ett barnhem/skola. Det är en grupp svenska kvinnor här som samarbeter med en kinesisk organisation för att förbättra livsvillkorenför fattiga barn på en skola/barnhem i Qinghai som ör en av Kinas fattigaste provinser. "Change For Life" samlar bl.a in pengar till barn med hörselskador och planerar även en upprustning av deras skola. Vad härligt att man engagerar sig så och vill förmedla detta vidare.
Vi fick se en liten film om dessa barns livsvillkor och det blev i min klass väldigt bra diskussioner efteråt om detta och hur olika våra möjligheter är här i livet. 
Filmen kan ses på http://www.youtube.com/watch?v=QRY4CFBioPY ( hoppas länken fungerar)

Denna onsdag som verkade så grå, innehöll ändå flera ljusglimtar.
Även aftonen gick i det ljusare tecknet.
Emma, en vän och tidigare kollega på skolan, är här på en kortare visit. (Hon flyttade hem i somras och håller på att utbilda sig till förskolelärare i Malmö. )
En god middag med Emma och några kollegor/vänner på en av våra  favoritrestauranger, Purple Haze, förgyllde denna onsdag som i morse kändes så grå.
Tänk vad man kan missta sig på den grå färgen!

 
God middag i vänners lag.