Detaljerna i vardagen

    
Funderade idag över de små detaljerna i min vardag här. Jag vaknade till fåglarnas kvitter och det var ljust ute. Lite dimmigt i luften men solen skulle nog orka bryta igenom molnen idag också och ge Beijing en blå himmel.
I bussen på väg till skolan lyssnade jag på Ipoden, klassisk musik och njöt av resan. Bergen kunde jag skymta i fjärran längs motorvägen.
 Att  sedan mötas av ett gäng,glada, trevliga och studiemotiverade 11-13 åringar i klassrummet är ytterligare en detalj som jag ofta glädjs åt. Att då och då titta ut över hustaken och vissa dagar, när det är klart  väder, se bergen är något som jag nu vant mig vid. Men visst ger det mig en känsla av lycka var gång jag gör det.


Tyvärr inga berg i sikte denna dag.

Vilken tur, att just jag hade rastvakt på lunchen. Barnen leker, solen lyser, jag rör mig runt, pratar och leker lite med f-klassens barn. 
Att sitta ner en stund på en solvarm träbänk och på lite avstånd titta på barnen som leker elller spelar fotboll känns inte betungande. Vår skolgården är inte så stor, 40x40 meter på baksidan och framsidan är nog inte mer än 15x 60 m men det känns ändå som om olika aktiviteter kan samsas.


Baksidan med plats för lek och lite fotboll.

Rasten går fort och jag tittar på vägen in i idrottshallen. Helt nybyggd, med trägolv som är lagt uppe på det som tidigare var en simbassäng, rymlig och ljus.


Idrottshallen, ingen detalj men ack så häftig!

Såg på eftermiddagen, när jag kom hem till vårt hus att vi fått en ny, röd, matta vid yttertrappan upp. En detalj som ytterligare lyser upp.Alla detaljer, ibland är de riktigt små, ibland av något större storlek, men de ger en helhet. Det blir liksom en ram runt vardagen.
Man måste bara vara observant, titta noga, glädjas och våga möta det man ser.


"Detalj i vardagen", en av våra kinarestauranger med fantastisk mat. Vad säjs om en femrätters middag för 35 sek?


Yttreligare en smärre detalj; att bo mitt i händelsernas centrum. Denna afton premiär för fotbollsspel på
Worker´s Stadium, stadion där OS finalerna i fotboll gick. Därav extra mycket trafik,