Absolut cykelväder

    
Internationella kvinnodagen bjöd här på strålande sol och teperaturer upp mot 19 grader.Dagen som gjord för en lång cykeltur. Det var många, både bilister, gående och cyklister, som tog vara på det vackra vädret och begav sig ut.
För mig var detta årets första cykeltur, men vanan att raskt och med god teknik ta mig fram i trafiken känns numer inbyggd. Smidigt kilar jag emellan bilar och bussar som ofta kör in på cykelbanorna. Idag blev det en smärre kapplöpning med en buss som hade sin hållplats där jag var. Men min benstyrka är det inget fel på. Bara att trampa på och följa regeln "att endast titta framåt". Själv cyklar jag och tar korten. Måste hänga med i tempot.
Hade tagit på mig en tunn fleecejacka utanpå en långärmad,  bomullsjumper. Alldelse för varmt. Bara att lägga fleecen på pakethållaren. Tänk, att den 8/3 cykla i tunn jumper. Härligt, är ordet!


Taxibilar och annat på cykelbanan, annars finns det gott om plats för cyklar.

Vi ställde denna dag kosan västerut och cyklade till en liten park en bit bortom sjöarna. Vi blev förvånade då cyklarna fick tas med in i parken, ovanligt. De brukar få parkeras vid någon in eller utgång.
Dags för lunch! Medhavda mackor från Subway´s, därtill en öl och som avslutning medhavt kaffe i ny termos och chokladcookies. Livskvalité tycker jag.


Lunchpaus.

Vissa gator bjuder på lugnare trafik.


Rofylld cykelväg.

Vi ser många som njuter av det vackra vädret. Här tar man sig tid...


Vi stannar och ser på olika "spelaktiviteter". 


Stannar upp vid männnn som sitter med sina fiskespön. Ska någon få napp?


Visst! En mindre fisk på 30 cm blev det. Den lades i ett spann med vatten. Kvällsmaten klar!

Att stanna till, försöka prata lite kinesiska, med just tonvikt på lite, känns så häftigt. Ibland förstår jag till och med lite av vad som sägs. Jag skulle vilja tillbringa mer tid med att bara cykla runt och möta människor på detta sätt. Vilken inblick i ett vardagsliv som är så fjärran från mitt eget.

Givetvis passade vi på att stanna till hos vår specielle "jackförsäljare". Han känner väl igen främst Bosse men även mig.
Idag fick vi oss även ett litet samtal på kinesiska. Han frågade varifrån vik kom och berättade att man i Sverige var kristna. det var även han.
Visst har vi jackor. men kunde inte låta bli att köpa fler. Kan alltid vara bra att ha; eller...


Vår lilla jackaffär.


Tre jackor för det facila priset av ca. 250 sek. En norsk dunjacka, till höger och två tunnare vårjackor.

Kunde inte låta bli att förundras över detta lilla hus/ villa som ligger strax bredvid MOMA, där vi tidigare bodde. För övrigt finns det inga villor här mitt inne i stan. Jag undrar så vem som ska bo här eller vad det ska bli för något . Hmmmm, fundersam är jag.


Vi bodde i huset längst bak, till höger. Fundersam är vad jag, vad villan ska bli....Mitt emellan alla höga hus....

Var på vägen hem in till min "skjortskräddare" för att hämta kläder. Var beredd på att de inte skulle passa....
Men se; kjolen var klar och passade väldigt bra och min tunika ska jag hämta på torsdag. Även den hade utmärkt passform. Inte tältmodell den här gången! Ja, man lär så länge man lever. Tur är det!