Varmt, varmt, varmt

    
Midsommardagen blev varm. utomhustemperaturen var uppe i +37 i skuggan på eftermiddagen. Ingen anledninga att skynda sig ut på några shopping eller cylkelturer. Tror nog jag smält bort. Men jag passar på att tanka både värme och sol för den svenska sommaren kan vara nog så oberäknelig. Så varför klaga???

Ägnade mig i stället åt att lyssna på lite svensk radio via datorn. Tänk, vad fantastiskt att det går. Ring så spelar vi avlöstes av Melodikrysset och däremellan var det Stockholmsnytt. Härligt med ett språk jag förstår till fullo.
Kämpade på en stund med min kinesiska läxa, terminens sista dubbeltimme äger rum i morgon. Läxa över sommaren blir att repetera det vi gjort under våren, Men det gör jag mer än gärna. Jag vill lära mig mer och då vill det til att ligga i. Kinesiska/ mandarin är svårt, men å andra sidan är det inte lättare för kineser att lära sig svenska. en klen tröst just för mig.

Efter att ha varit inne i svalkan med ac.n på för fullt blev det framåt kvällningen dags för en promenad. Trots att klockan visade på 18, så var det 35 grader varmt. I sakta gemak gick vi till The Village, ett stort shoppingcentrum nära oss och som stod klart lagom till OS 2008. Vi hade tänkt att äta middag här, det finns mängder av restauranger. Men vi ångrade oss och kände att vi ville ha lite marknära kontakt. Det fick bli en promenad till Pavillon. Att sitta ute i deras trädgård kändes lockande, trots risk för diverse myggbett. Men restaurangen tillhandahåller både myggspray och myggspiraler.Svalka i fontänen i The Village för de som vill.


Skymningen faller i Pavillons trädgård.

Att sitta här och njuta av god mat och dryck i den varma sommarkvällen är verkligen livskvalitet för mig. Gläds åt att ha denna restaurang bara en kort promenad hemifrån. En verklig oas i denna storstad.
 Myggsprayen hjälpte och jag fick inte ett endaste myggbett kunde jag nöjt konstatera vid hemkomsten.
Anonym

Jag läser din blogg med glädje. Tillhör en av dem du inte känner men vill att du ska veta att du skriver jättebra och väldigt underhållande.

Många hälsningar

Karolina i Sthlm!!!!

Ringde er tidigare idag för att föreslå en liten träff men inget svar. Du kan väl ringa mig Ditte när du är tillbaka i Sverige. Tycker att vi borde boka den där thaibåten någon gång nu. Kram

Iris

Härligt att vara hemma, men saknar er och Beijing redan efter ett dygn!

Kram!

Ditte

Nu laddar vi för hemresan. Om allt går som det ska så landar vi måndag kväll i Stockholm.

Ska faktiskt bli riktigt skönt med lite svensk sommar; lite småkallt ibland, solglimtar, ett och annat regn och dagar med både sol och "lagom" värme. Känns väldigt bra!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: