Stockholm, Stockholm ....

    
Hemma i gen! Tänk att landa i Stockholm en härligt, ljummen, måndagkväll. Det är fortfarande ljust sent på kvällen och vackert, grönt, överallt. Hemma!!! Blev lite fundersam, känns också som om Beijing också är hemma. Ingen nackdel att känna sig hemma på fler än ett ställe.
Lite sömn blev det och jag var definitivt ovan vid måsars skrik. Hade glömt hur illa det kan låta. Eftersom vi bor nere vid kajeni Norra Hammarbyhamnen, så är det bara att vänja sig vid att måsar låter mycket.
Vaknade tidigt på tisdag morgon. Tycker alltid det är jobbigare att åka västerut. Men mycket praktiskt skullle uträttas så det var lika bra att börja direkt. Frukost på balkongen i den soliga morgonen kändes helt rätt. Den käre maken hade redan varit upp till ICA och handlat hem lämpliga tillbehör till en god frukost.


Frukostbordet med Hammarbyslussen i bakgrunden.


Utsikt åt andra hållet. Oh, vad jag tycker om att ha vattnet så nära inpå! Hammarby Sjöstad skymtar på andra sidan.

Efter denna högtidsstund i solen på balkongen väntade praktiska bestyr. Jag behövde ordna med mitt mobiltelefonabbonnemang. Jag har tidigare varit kund hos Telenor, men var inte säker på att jag vlle fortsätta att vara kund där. Säker var jag i alla fall på att jag ville ha kvar mitt "gamla" mobiltelefonnummer. Dags att börja en rundvandring hos olika telebutiker och skaffa mig info. Ett kontantkort var vad jag tänkt mig. Dessutom behövde jag en ny mobiltelefon.
( Den gamla har liksom gått hädan, den bara laddar ur.)
Jag fick snart klart för mig att en ny telefon med  ett kontantkort skulle bli en dyr affär. Jag gick noga igenom priserna i två olika telebutiker. Dessutom skulle jag inte ens få ha mitt gamla mobilnummer, det var upptaget. Puh!
Traskade till sist in på en Telenorbutik och frågade om kontantkort. Berättade att jag varit kund hos dem och haft ett abbonnemang som gick ut i mars. Den tålige säljaren såg nog att jag var något trött  för han knappade i mitt mobilnummer och se; de hade gjort om mitt abbonnemang till ett för  kontantkort. Mitt gamla mobilnummer var alltså upptaget av ingen annan än mig själv. Tänk så det kan bli? Nöjd blev i alla fall jag.
Kom också att tänka på att jag hade en Erikssontelefon hemma, en röd. Den fick jag på köpet förra gången ...Nåja, jag hade då förbundit mig till ett avtal med Telenor på 24 månader.....Men telefonen har jag aldrig använt.
Vad lätt det kan vara ibland att spara pengar, snarare lägga ut mindre.
Jag hade också funderingar på ett mobilt bredband, men insåg att det fick vänta ett par dagar. Man kan inte utsätta försäljare för alltför mycket på en och samma dag.

Åkte senare på eftermiddagen ner på stan för att träffa den ena dottern. Så roligt att ses igen. Dotter nummer två, tvillingsystern, hoppas jag få träffa på fredag. Jag har verkligen längtat efter båda, jättemycket.
Helen och jag begav oss med pendeltåg och buss ut till Spånga och hem till Sussie för en grillmiddag. Där fanns också "vår Christina",en mycket god vän från Beijing, men som flyttade hem i december. Jätteroligt att träffa Sussie igen ( vi firade midsommarafton hos henne i Beijing) och givetvis Christina.
En underbar grillkväll i trädgården med många, glada, skratt.

Dagens huvudsysselsättningar har varit två. Den första var ett tandläkarbesök som gick alldeles utmärkt. Inga hål!!!
Aktivitet nummer två var att träffa Karolina, också "Beijingvän", men som flyttade hem för ett och ett halvt år sedan. Karolina bor i Gamla Stan och för att inte helt trötta ut mig så tog jag tunnelbanan dit.
(Det tar annars bara cirka 40 minuter att promenera från mig på Söder och dit.)
Vi åt en härlig salladsmiddag tillsammans, på en för mig ny restaurang i Gamla Stan. Har för ögonblicket glömt restaurangens namn. Men jag får gå förbi där igen, vilket jag gärna gör och då lägga namnet på minnet. 
Restaurangen hade väldigt stora glaspartier och stundtals kändes det som om vi satt i ett hett växthus. Bestämde oss för att ta lite svalka utomhus. En promenad passade bra.
Överallt var det jättemycket folk denna onsdagskväll. Stockholm kändes verkligen kontinentalt.
Kvällen var ung och vi hade tänkt ta en kopp kaffe på någon mysig uteservering på Söder. När vi närmade oss Mosebacke föreslog jag att vi skulle gå upp dit. Karolina hade aldrig varit där och jag tyckte ng det var på tiden för henne att få möta denna bekantskap.
Otroligt mycket folk här också. Att få ett bord med tillhörande stolar verkade helt oöverkomligt. Men att hitta två lediga stolar utan bord gick lättare.
Många skratt blev det under kvällen och ett kärt återseende.


Mosebacke denna onsdagkväll.


Karolina och jag njuter (utan bord) i kvällssolen.


Utsikt ner mot Skeppsbron där Volvo Ocean Race båtarna ligger.
Anna just nu i Malmö

Det låter som goa första timmar i Sverige. Roligt att få träffa Beijing-vännerna.

Jag är kvar i Malmö några dagar...med världensgoasteunge : )

Iris

Vackert väder och trevligt sällskap i en vacker stad! Du har det bra! Kram

Ingrid

Välkommen hem till en stad på vatten. Vi ses snart!

Kul att du fortsätter skriva från Sverige.

Hälsningar och kramar

Susanne

Visst är Stockholm härligt!

Roligt att du är aktiv.

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: