Stockholm nästa

    
En alldeles vanlig söndag i juni kändes det som, förutom att jag fortfarande är kvar i Beijing. Att vara kvar här ett tag och varva ner har kännts väldigt bra. Det var också en ny upplevelse att vara kvar här över midsommar. Värmen fanns, vänner, maten och myggorna likaså. 
Jag har idag fått förklaringen till att IKEA inte haft sill på flera månader. Bosse jagade sill redan i påskas och tog en cykeltur till det stora varuhuset var dag i en veckas tid. Bara för att konstatera att ingen sill fanns att tillgå. 
ABBA som levererar sillen hade fått glas i burkarna så flera sändningar återkallades. Alltid bra med förklaringar. Just denna fick jag av en restaurangägare som också får sina leveranser från Sverige tillsammans med IKEA. Även flera platser runt om i Europa har haft svårigheter med silleveranser.
Hur det är i Sverige vet jag inte...

En lat, skön, dag  hade jag framför mig. Bestämde mig för att ta bussen ner till "sidenmarknaden" för att göra ett par inköp. Inte så nödvändiga, men roliga.
Passade bra att prova det nya busskortet också. Men ett sådant kostar var sträcka ca. 50 öre, vilket är halva priset mot den krona, yuan, som det kostar vid kontant betalning. Eftersom Bosse också åkte med fick jag dra kortet två gånger och det gick utmärkt. 
Delar av eftermiddagen ägnades åt  manikyr och pedikyr. Bäst att passa på, det lär dröja länge till nästa gång.
Cyklade förbi sömmerskan för att hämta kläder jag beställt. En ändring skulle göras, så i morgon klockan 10 levereras
klänningarna till vår lägenhet. Hög servicenivå gäller.

Mat skulle vi ha även denna kväll, så vad kunde passa oss bättre än en cykeltur ner till Blue Marin för att äta deras goda oxfillé i pepparsås. Det blev en jättetrevlig avskedsmiddag till Beijing för denna gång.
 

Full fart, att cykla här, det är livet det!

I morgon kommer Beijing att bytas ut mot Sverige och främst Stockholm i några veckor; närmare bestämt sju.
 Jag kommer att träffa mina döttrar, svenska vänner och "beijingvänner" om andan faller på kanske röja i källare och förråd, möblera om, cykla, åka ut i skärgården och mycket annat som jag i skrivandets stund inte ens tänkt på. Att möta dagen utan krav och se vad den har att erbjuda, det ska jag försöka med i sommar. 
Utvärdering kommer efter hand och slutrapport i augusti. 
 

Om andan faller på och det gör den nog, så kommer jag att skriva lite nu och då under tiden jag är hemma.

"Att skriva, ett sätt att tänka"  är en devis för mig.
Anonym

Välkommen till Sverige. Ni kommer lagom till sommarvärmen.

I Usa har vi inte haft några problem med silleverans. Det har funnits sill på Ikea under hela året, förutom efter orkanen Ike då de fick slänga hela sitt lager pga av två veckor utan ström.Ha en bra resa.

Kram

Iris

Saknar värmen i Beijing, även om vi idag haft varmt och soligt.

Ha en skön semester!

Sara

Hej!

Spännande att läsa din blogg :) åker nämligen till Beijing imorgon och det är då kul att se vad andra tycker och tänker om staden. Du nämde manikyr, är lite nyfiken på vad det kostar och om du har något tips på salong?

MVH Sara

Anna Frieberg

Hoppas ni får en härlig sommar i Sverige. Måste hinna jobba ihop lite pengar innan det kan bli bröllop... men hoppas det inte tar allt för lång tid.

Kram Anna


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: