Den fjärde juni och sommarfest-

    
Idag är det en minnesvärd dag här i Beijing, på många sätt och vis. Kanske ska jag undvika att gå in på några detaljer...men minnena finns kvar från det som hände för 20 år sedan.
Jag har följt svensk press de senaste dagarna och vet att det skrivits mycket om just denna dag.

På skolan hade vi sommarfest. Och sommar är det verkligen. Temperaturen uppmätte jag idag på skolan till +35 grader, utomhus. Så varmt är bara förnamnet.
Alla barn och föräldrar var inbjudna och både skolan och förskolan visade delar av årets arbeten i klassrummen. Tänk vad många olika saker vi arbetet med, hur mycket barnen lärt sig och vad roligt både barnen och vi lärare haft under tiden.


Sommarfest, vackra blommor vid entrén.

Jag tror nästan att alla barn och föräldrar på skolan kom denna afton. Stämningen var god och alla minglade runt i den stora byggnaden för att se så mycket som möjligt.


I den stora entéhallen kunde man titta på drakbåtar som skoleleverna tillverkat. Visst är de fina!


Drakbåtar fanns även att beskåda i aulan.

I går hade vi en tävling bland skolbarnen. Alla hade under förra veckan tillverkat drakbåtar och det skulle röstas fram vilken båt i varje klass man tyckte var finast. Men eleverna fick inte rösta på någon båt i den egna klassen. Alla var stolta över sina konstruktioner och alla  fick väldigt fina diplom av de kinesiska lärarna Hong och Anna. Det var också de som initierat temadagen i samband med firandet av den kinesiska Drakbåtshelgen. Här på skolan försöker vi ta tillvara både de svenska och de kinesiska helgdagarna, vilket är mycket lärorikt för oss alla.


Skolans duktiga, kinesiska, lärare Anna och Hong.

Varje onsdag under året har skolan haft "storsamlingar" vae onsdag i vår fina aula. Klasserna har turats om att stå för programmet. En gång i månade har skolan också något som kallas för "open mic". Det innebär att elever antingen enskilt eller i grupp kan framträda med något. Det kan vara sång, piano, pjäser eller annat.
 Detta är mycket populärt. Bara att träna sig i att framträda för alla på skolan är en bedrift i sig. men vilka duktiga elever vi har!!!
Aftonens framträdanden i aulan, som var fylld till bristningsgränsen av föräldrar och barn, bjöd på lite "gott och blandat" från årets samlingar och "open mic". Kerstin, skolan jätteduktiga musiklärare, höll i både trådar och program. 


Eleverna i min klass gör ett par nummer från musicalen Hair. Ren nostalgi för en gammal fröken, som var med på den tiden.


Här visar skolår 3 delar av sin "Kroppsmusical". Sååå bra!!! Hälsa och miljö har varit ett av årets teman.
Så 1 framträdde med dansen "Margarena" och där används ju också kroppen.

En lång och intensiv dag blev det, men allt kändes väldigt lyckat.
På hemvägen stannade vi till på "Sole Mio" för att äta en sen middag innan hemmets svala tillvaro
med a.c. väntade.

I morgon ska jag nog få lite svalka. Klassen, jag och en förälder ska till ett gigantiskt utomhusbad. Kanske kan jag där få doppa tårna???
Susanne

Vad trevligt med sommarfest!

Har förstått att det är varmt också. Här hemma fryser jag.

Kramar

Lisa

Vilket jobb du/ni gjort!!!

Kramar!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: