Dagen före...

    
I morgon är det skolavslutning. Alltid lika högtidligt och ibland lite vemodigt. I år blir det så; jag ska lämna den grupp jag haft sedan jag kom. Nåja, det är tre elever som jag haft sedan vårterminen 07. Övriga har kommit lite senare, men alla utom en har jag haft i två år. men jag ser det också så här; i höst får jag träffa de två som blir kvar och de andra kommer att få det bra på sina olika skolor i Sverige. Men tomt blir det.
Idag har vi alltså haft pyjamsaparty. Jodå, jag fick tag på ett par pyjamasbyxor. Inte med nallar på dock, de var slut. Men ett par med cirklar på och de fick duga.
Klassens pyjamasparty började efter genrepet för morgondagens avslutning. Viktigt att allt flyter på bra. Det är både förskolan och skolan som är med så det blir runt 125 barn i olika åldrar som ska framföra sina sånger. precis som det brukar vara på en svensk skolavslutning. Det är inte annorlunda bara för att vi är i Beijing. Jag lovar!
Pyamaspartyt bestod mest av att äta godis, dricka läsk ,se film, prata med varandra och göra lekar. Det blev en avspänd sista dag tillsammans.
Visserligen blev det ingen strykande åtgång på lunchen; stekt, benfri lax, potatis,örtsås och sallad men jag tror magarna var fyllda av annat.
Barnen hade själva bestämt vad som skulle inhandlas för de sista intjänade pengarna. Medbestämmande, eller???
Partygänget

En härlig dag, med en härlig grupp!!!

Eftermiddagen ägnade jag åt frissan. Lika bra att passa på.
en del jobb blev det framåt kvällen. En hel del kvar att författa.... men nu är allt klart, i princip. Jag skulle fästa foton och kort med verser på blå gula band. Det stod på förpackningen att de innehäll fem meter. Det gjorde detta paket inte, 3 1/2 meter var mer korrekt. Bara till att leta band i morgon bitti. Mei wenti! Inga problem!

Vi hann med middag också. Strategiskt, placerade vi oss på restaurang Oliven. Den ligger i samma hus som där vi bor.


Jag njuter i den varma aftonen.

Det var nämligen så att vi skulle få en skänk av några vänner. En vit, lång, skänk med glashyllor och belysning. Just vad vi behöver.
Tyvärr lyckades inte jag ordna transport åt skänken, utan de som gav bort den kom med sin bil, en stor van och med chaufför. Inte nog med det. En familjemedlem fick plats i bilen med skänken, de övriga tre fick åka taxi. De skulle in till stan och äta middag. Ja, så kan det också bli när man ska få något....
Den fina, vita skänken är på plats och förgyller möblemanget i vår lägenhet. Tusen tack!!!

I morgon, lördag, är det alltså skolavslutning igen.
Personalen kommer att åka iväg och äta lunch, ett skönt avbrott i det hela en avslutningsdag.

Nu är det så att vännen Anna fyller år i morgon. Hur mycket får bli en hemlighet, men det är någonting mellan 30 och 50 och det är jämt.
Bosse, Sussie och jag ska efter lunchen åka iväg till ett fantastiskt ställe, ett hotell av världsklass, för attt fira Anna.
Hotellet, ja det är snarare en mängd fristående villor, ligger vid Muren och vi ser alla fram emot att tillbringa ett dygn där.
Jag återkommer på söndag med en rapport. 
Susanne

Snygg pyjamas! Var nyfiken på hur du skulle se ut.

Vilken jättefin bild på dig på restaurangen. Sååå fin!

Ha en fantastisk helg! Lova att berätta!Grattis till Anna!

Kramar

"Gänget"

Vad snygg du är. Du är lika pigg på att göra saker nu som förr. Hur orkar du?

Vi ska tänka på dig i morgon. För visst är det något speciellt med skolavslutningar, eller????

Tänker, tänker....

Kerstin

Gratta Anna från mig! Hon verkar vara en toppentjej med mycket gooo!!

Härligt med sådana vänner!

Kramis!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: