Avtackning, bad och vernissage

    
Omväxling under dagen har det då varit. På morgonens skolsamling i aulan tackades alla de elever av som nu til sommaren slutar på SSB. Alla fick en tavla med sina namn skrivna på kinesiska. Samlingen var både högtidlig och lite sorglig. I min grupp blir det bara två elever kvar av de 10 som fanns vid höstterminens start. Men det blir roligt att hålla kontakten med de som flyttar hem och roligt att träffa de som bliir kvar vid skolstarten i höst, även om jag inte kommer att längre vara deras lärare. Jag ska nämligen arbeta med lite yngre elever i höst, skolår 1-3 och med extra focus på de små ettorna. Jätteroligt det också!!!

Solen och värmen har hålli i sig sedan i går och temperaturen var 33 grader, då vi  efter lunch åkte i väg med skolår 3-6  med ena skolbussen för att bada, en tur på 10 minuter.
 Idag blev det bad i Dynastypoolen som ligger nära där skolan låg tidigare. Poolen är större än den vi använder "till vardags" och det finns många roliga saker att hyra.
I samband med Lucia i december framträdde dessa elever med Luciatåg och tjänade lite pengar. En del av dessa använde vi idag.
 Väl använda pengar tyckte alla elever och även vi vuxna. Varsin valfri glass blev det också. Det går ju bra när ingen kostar mer än 5 yuan. ( lite mer i svenska pengar)


Härligt med bad denna varma dag.

Efter skoldagens slut var det möte och sedan dags för vernissage. En kollega, Kata, som är bildlärare och konstnär hade vernissage hemma hos sig. Hon har fotograferat mycket och nu var det dags att visa upp de härliga fotona.
Så i den varma eftermiddagsluften spatserade vi några kollegor hem till till henne för att få vara med om detta evenemang. Svettigt, var det minst sagt!!! Luften stod still.
Desto svalare kändes det när vi kom in i det stora, luftkonditionerade huset.


Äntligen framme! Anna på väg in.


En glad "gallerist", Kata på Gallery Katart. Vilket fyndigt namn!


Några av fototavlorna; de är monterade på en platta och monterade på en ram. Dessa är från Beijing och visar  olika brunnar.

I det stora, trevåningshuset, (förutom källardelen) fanns det 43 olika foton utplacerade på golvet, på bord och några hängde på väggarna. Det fanns stora foton och små och alla hade liknande montering i/på sina ramar. 
Det gav ett harmoniskt intryck. Fotona hade också mycket skiftande motiv och det var flera som jag skulle vilja hänga på väggarna hemma hos mig både i Stockholm och här.  
Jag kunde ju inte låta bli, utan bokade ett av motiven. Kanske blir det fler?


Vi från skolan som var på vernissage tillsammans med Kata.


Dessa motiv är från olika portar till gamla hus i Beijing. Det motiv som syns lite grann upp till vänster har jag bokat.

Tänk vad härligt att få utlopp för sin kreativitet och skapa något, säjer en som har tummen mitt i handen. Men jag tycker om att titta på och entusiasmeras över andras skapelser.

Återigen en omväxlande och givande dag!
Ann

Spännande att se vad du köpt!

Vad du mycket du hinner med, blir nästan trött av att tänka på allt.

Kramar

Sanne

Verkligen omväxlande och innehållsrika dagar.

Hur går det med kinesiskan?

Kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: