Att förbereda

    
Jag tycker nog att jag hållt på sedan maj månad med att på olika sätt förbereda ett avslut på något sätt. Ja, särskilt dramatiskt är det ju inte. Det är bara skolavslutningen som nu närmar sig med stormsteg. Mycket är klart och det som inte är det blir klart i morgon. Men färdigt, vad är det? Jag blir nog egentligen aldrig klar i den vida bemärkelsen. Det är alltid något jag själv tycker saknas. Saker som ingen annan ens skulle komma på idén att fundera på.
Hur som helst har eleverna idag plockat ihop sina saker och gått igenom många av sina arbeten som de gjort under året. Jag tror alla kände ett visst vemod. Eller som en elev som gått på skolan länge sa; " det känns konstigt det här med att lämna SSB".
 De flesta ska hem till Sverige så det var flyttlassliknande varelser som mödosamt tog sig nerför de många trapporna till skolbussen med sina många påsar och väskor.
Klassrummet kändes plötsligt väldigt tomt. Mina saker ska jag inte ta reda på förrän i augusti, då jag byter klassrum och flyttar en trappa ner.


Klassrummet där packning pågår.


På bussen med all packning.

Varmt och soligt är det idag också, nu klockan 18.30 är det +32 grader. Så mina förberedelser för morgondagen och lördagen har tagit en paus. Skönt att sitta under ac.n en stund och skriva.
Men nu är det dags.....
Klassen har bestämt att vi ska ha mysdag i morgon. Så efter klockan 10 ska vi ha pyamasparty. I detta ingår att äta godis och dricka läsk, läsa en god bok, se en rolig film tillsammans och leka lekar.
Jag tror att jag lovat att stå för någon lek och den måste planeras.....Vi ska göra av med de sista pengarna vi tjänat genom klassens reportage för P4 Junior och mysdag efter skolans generalrepetition inför fredagens avslutning känns bra både för eleverna och mig. 
Upptäckte att  jag inte har någon bra bra pyjamas så jag ska ta med Bosse som smakråd och gå till vårt snabbköp, Jinkelong, för att köpa en. Jag vill helst ha en kinesisk, en sån med nallar på.....
En matbit ska vi också ha och sen väntar lite skoljobb senare framåt kvällen.
Så trots allt, känner jag mig ändå ganska förberedd.
Resten tar jag i morgon kväll.

Vad gör ni????
Kerstin

Av skäl som du känner till - ingen riktig skolavslutning för mig! Känns bra! Endast äldsta barnbarnets 6-årsavslutning. Känns kul!

Ha så kul på pyjamaspartyt!

Kramis!

Ingrid

Hoppas du får tag i en pyjamas med nallebjörnar. Antar att det är det du alltid velat ha. helst skulle de vara Nalle Puh förstås.

Väntar på bilder med spänning.

Kram

Kristina

Hej Ditte,

Jag har med täta mellanrum läst din blogg då du arbetar med min syster Anna Gustafsson. Du är otroligt duktig på att skriva, det är verkligen med inlevelse. Jag kommer även i fortsättningen att läsa bloggen även om Anna inte kommer att jobba där nästa termin.Storasyster kristina


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: