Waxholmsutflykt

    
Jag är fortfarande "gräsänka". Maken kämpar med långt gräs på Åland och jag tar dagarna som de kommer här hemmavid. Lördagen bjöd på strålande sol och vad kunde passa bättre än en utflykt till vår näsmaste lilla skärgårdskommun, Waxholm. Sagt och gjort! Jag plockade upp väninnan Inger i Sollentuna och sedan bar det av mot kusten. Nåja, det är liksom inte så långt att köra. Från Stockholms innerstad är det kanske 40 km. Ofta tar vi skärgårdsbåten ut från innerstan, men idag skulle vi alltså åka bil.


Gatubild från Waxholm.


Bilen blev vi av med nästan genast. Annars brukar man få köra flera varv runt centrum med omnejd för att lyckas. Men vi hade tur denna lördag. Inte var vi heller de endaste turister som tyckte att dagen var som gjord för en utflykt.
Bara att sitta nere vid vattent och titta på båtarna är en lisa för själen.


Waxholms Kastell och en av de många skärgårdsbåtarna som ständigt passerar på väg ut och in från Stockholms vackra skärgård.

Man går ganska lätt runt Waxholm på 30 minuter, men för oss tog det betydligt längre tid. Här finns mängder av små, trevliga butiker som både säljer det man kan behöva och sådant som är bra att ha. Vi tittade bland annat in i konstnärinnan och keramikern Lena Linderholms lilla affär. Där säljs både porslin och textilier och annat med inspiration från Provence i södra Frankrike.
Nästan omedelbart förälskadejag mig i en duk, precis passande till vårt lite ankomna balkongbord. Med stöd, ja bara lite, från Inger så bestämde jag mig för att köpa duken. Jag hade då inte ens frågat vad den kostade. Men fin var den!
Betalade duken och kunde med Ingers hjälp lite senare att den i alla fall var billigare än ett nytt balkongbord för 2000kr.
Man kan då se det som en ren vinst, med lite god vilja.


Duken på balkongbordet. Den passade perfekt, men blåsten höll på att ta den med sig.

Givetvis så behövde vi mat i magen efter promenaden runt Waxholm. Vi gjorde ett försök att få plats på någon uteservering med fin utsikt. Men det var fler än vi som tänkt denna tanke. Waxholms Hotells inomhusrestaurang, med utsikt över vattnet, blev ett fullgott alternativ. Sillbuffén var lockande, åtminstone för Ingers del.





Själv var jag inne på lite dumplings.... Ja, det fanns som ett altrenativ. De skulle vara fyllda med svamp och lite annat.
Nåja, dumpligs var det inte, snarare vårrullar som var friterade. De var riktigt goda, men några kinesiska dumplings var det inte.

Vi hade en fantastiskt trevlig dag och hann samtidigt prata om alla minnen vi haft här tillsammans med våra barn när de var små. Många år sedan och många skratt blev det. 

Susanne

Vilken fin duk. Passar nog perfekt hos dig.Vet ju att du är en "frankofil".

Och, visst är Waxholm fint? Håller helt med dig.

Kram

Ingrid

Aktiv som vanligt.

Ni verkar ha haft en mysig dag i det vackra Waxholm.

Kramar och hälsningar

Åse

Nu gör jag ett tredje försök!! Underbart vacker duk. Jag gillar Lena Linderholms alster men har aldrig hittat hennes butik i Vaxholm. Mysig utflykt för övrigt! kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: