"Stockholm i mitt hjärta..."

    
Fredag den 17 juli; strålande sol, riktig sommarvärme och en dag att fylla med vad jag vill.  Bosse förbarmar sig över gräset på sin ö i Ålands skärgård, så visst är jag gräsänka i några dagar.
Efter en sen frukost på balkongen i sällskap med slussande båtar och några måsar bestämmer jag mig för att ta en titt på Gamla Stan.
Härligt att kunna promenera ner dit i lugn takt och samtidigt ha lite "koll" på utbudet i de små butikerna längs Götgatan. 
Nere i Gamla Stan så är det ont om utrymme. Mängder av turister har invarderat främst Västerlånggatan. Kan också glädjas åt att så många olika nationaliteter vill besöka vår vackra huvudstad på Sveriges framsida. Jag vet, Götegorg anser sig kunna konkurrera om framsidan,  men solen går upp i öster och alltså är Stockholm Sveriges framsida. ....


Västerlånggatan


Huset där Karolina (kinavän) bor som ligger i mitten av Västerlånggatan.

Det är alltid lika spännande att vara turist i sin egen stad och gå omkring med en kamera. Det är ett nöje som jag inte så ofta unnar mig. 
Följ med på min lilla tur!


Evert Taube möter mig i egen hög person på Järntorget.


Det Kungliga Slottet gick jag förbi


Vyn mot Grand Hotell ( det stora rosa huset i bakgrunden) och Stockholms Ström är alltid vackert.


Gränd i Gamla Stan.


Utsikt från Karl Johan slussen över Gamla Stan.

Funderade nu på vart jag skulle ställa kosan. Alternativ 1 var att traska hemåt och sätta mig på balkongen med en god bok. Alternativ 2 var ett besök på Mosebacke. ( En restaurang uppe på Söder med en betagande utsikt över Stockholm)
Bestämde mig mitt i Götgatsbacken att det fick bli Mosebacke. Klockan var inte mer än 16.30 så det borde gå att få ett bord utan alltför mycket jobb. Och se, det gick utmärkt. Att sitta här uppe, filosofera över livet och njuta av den svenska sommaren i en underbar stad är härligt.


Utsikt från Mosebacke över centrala Stockholm.


Mosebacke Torg, en oas mitt i storstaden.

Jag vandrar så småningom hemåt. Det går nerför hela vägen och jag behöver bara gå rakt fram i ca 1500m, sedan är jag nere på kajen där jag och Bosse bor.
Passerade  restaurang Thaiboat och funderade på om jag skulle sätta mig en stund på deras sandstrand. Det var verkligen lockande. Men jag bestämde mig för att avnjuta den senare delen av eftermiddagen på vår balkong. ( Dock utan efterfest...)


Stranden på "Thaiboat"


Hemma på balkongen. Utsikten duger bra!
Anna från Kungsviken, Orust!

Hej kära vän! Vilken underbar dag du verkar ha haft : )

Ja, Stockholm e vackert och solen går upp i öst men framsidan kan vi diskutera vidare med hihihi

Kramar och tankar till dig och din familj!

Katarina

Du verkar ha haft en jätteskön dag i den vackra huvudstaden. Tack för fina bilder!

Kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: