Liljevalchs och Allsången på Skansen

    

Vädret kan man inte göra något åt, ingen idé att klaga. Bättre att göra något av dagen, oavsett hur vädret är. Varför inte ett besök på Liljevalchs konstmuseum som nu har en utställlning med tema IKEA. Nej, IKEA har inte bestämt vad som ska vara ed eller hur utställningen skulle utformas.Däremot har de skänkt några miljoner som stöd till hela evenemanget.
Eftersom jag bor på en ö; Södermalm, precis vid vattnet, så beslöt jag mig för att ta båten Emelie över till Djurgården och Liljevalchs, en båtresa på 15 minuter.
I rask takt gick jag de 800 metrarna längs kajen till Barnängsbryggan.  Jag var något sent ute....Innan jag når bryggan ser jag båten Emelie gå mot Hammarby Sjöstad. Alltså har jag ett par minuter till övers. Njuter av
att se båtar som passserar och står i egna tankar. Jag ser Emelie komma och gör mig beredd att gå ombord.


Hammarby Sjöstad i bakgrunden och båten Emelie till vänster.

Så plötsligt ser jag att båten inte tar kurs mot Barnängsbryggan utan ser ut att fortsätta förbi. Det gör hon också. Då, plötsligt går det upp ett ljus för mig. Ingen av oss som står på bryggan och väntar har tänkt på att ta ner semaforen. Det ska man göra om båten ska lägga till.... ( semafor= en cirkelformad skiva som fälls ner, finns på en hög ställning)
Båten Emelie passerar bryggan och där står vi, ett tiotal personer som ser mer eller mindre förvånade ut. Snabbt som attan kom jag på att semaforen inte var utfälld. Fäller ut den, visst en aning för sent. Men se; Emelie backar tillbaka mot bryggan och plockar upp oss. Glada gick vi passagerere ombord och gav kaptenen en varm och innerlig applåd. Till saken hör att båten bara trafikeras med 60 minuters intervaller....
Stockholm är fantastiskt! Så helt omgivet av vatten.


Utsikt från båten mot min ö; Södermalm. I bakgrunden den vita Katarina kyrka, där bland andra Ann Lindh och Cornelis Vreeswijk är begravda.
Gamla IKEA kataloger, den första från 1951. Frågan är om inte dessa kataloger är världens mest tryckta publikation som
 ges ut varje år. Utställningen bjöd på design från tiden då IKEA grundades tills idag. Stundtals undrade jag varför jag gjort mig av med så många saker. Men nu har jag inte gigantiska förrådsutrymmen. Men minnas kan man alltid.


Köksbord och stolar i teak med lädersits från början av 1960 talet. Dessa är högaktuella idag.

En härlig upplevelse att se alla dessa IKEA möbler och också få alla IKEAS designers genom åren presenterade.
Och visst är IKEA stort!!!! Ser fram emt ett nytt besök på IKEA i Beijing i augusti. Kanske kan det då vara passande att få sig en och annan kräfta till livs med tillhörande dryck. Ja, i Beijingär detta full möjligt.

Efter en dag med väder som varit skiftande; mest moln, lite regn och en gnutta sol så kändes det extra bra att intaga middagen i solnedgången på balkongen i "Allsången från Skansens" tecken. Det är bara att vända på teven och känna sången "Stockholm i mitt hjärta" strömma emot sig. Jag är inte sen att sjunga med.


Maken på första balkongparkett.


Christer Lindarw och Babsan finns bland gästerna denna afton.

Ingrid

Vad skönt och bekvämt att ha så nära till allt.

Jag tycker du är duktig på att hinna med Stockholms utbud av av alla de slag.

Kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: