Till havs

    
Befinner man sig nu på en ö i Indiska Oceanen så blir det ganska givet med en båt och snorkeltur. Dags för detta alltså denna Nyårsafton. Ja, den kinesiska alltså!
Efter en skumpande bilfärd söderut på grusvägar i 20 minuter, tillsammans med nio andra personer, kommer vi till ett fiskeläge. Inte många bilar, men väl mopeder.Ombord på båten och ner i en solstol på översta däck. Ingen rusning till stolarna. Vi är endast 10 passagerare förutom besättningen ombord, så det går att lämna sin plats utan vidare. Det blåser en del så att hålla i sig är ett måste. Ja, inte bara i sig själv utan i sina tillhörigheter också. Och stolen var inte fastsatt!


Plats på fördäck.

Vacker grönska vart man än ser, klart vatten, familjer som bor på sina fiskebåtar, orörda stränder där familjer lever sitt liv.

Jag fick också prova på att fiska. Tyvärr inget napp för min del denna dag. Maken lyckades däremot med att få en liten juniorfisk, 12 cm, på kroken. Men  den fick återgå till havet.

Vi gjorde ett antal stopp för snorkling i olika vikar. Jag provade ut simfötter och cyklop och sen var det bara att slänga sig i böljan den blå. Till saken hör att jag ogillar större fiskar. Men i skulle jag, vid ett korallrev. Jag hoppades innerligt att inte se några fiskar större än fem centimeter. Men se det gjorde jag. Något långt och slingrande fanns plötsligt framför mina ögon. Då vände jag rakt mot båten. Dessförinnan hade jag i alla fall sett både små och färgglada fiskar. Så jag var ganska nöjd.


Klar för snorkling.

Givetvis vankades det fisk till lunch. Den hämtade besättningen från fiskare som sålde fisk av olika storlekar, färger och former. Även krabbor fanns att tillgå. Jag valde att beskåda det hela på närmare håll. Inte alltid man får se nyligen ihjälslagen fisk. Så färsk var den!


Lunchfisken som tillagades ombord.

Nu ska jag ner och se solen gå ner i havet! Utan moln framför hoppas jag.

Gott Nytt År!


Ett av strandhuggen idag. Ljuvligt!pydd

hehe ser väldigt avslappnat ut :-)

sitter på tåget från skåne och läser din blogg,

tänk vad man kan med teknikens framsteg.Kram Pydd

Ditte

Trodde du skulle gilla snorklingen......Hoppas du haft det bra i Skane. Kram, mamma

Anonym

Vilken härlig nyårsresa!!!!

Jag njuter av dina vackra bilder, här är vädret en aning(!) gråare!

Kram från Kerstin

Anna i Beijing

Xin nián kuài lè

Ser helt underbart ut, snorkla tycker jag väldigt mycket om, ser ut som ni njuter, njut vidare på semestern och välkomna tillbaka to Beijing i slutet av veckan, en vecka som det sägs kunna bli upp till 7+ grader....känns ok för mig : )


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: