Phu Quoc och Huh Che Minh City; mitt första besök i Vietnam

    

Sitter i den varma kvällen, det 'r fortfarande 30 grader nu klockan 18 och försöker att samla ihop det senaste dygnet. Inte lätt, kan jag lova. Vi lämnade igår eftermiddag Beijing och landade sent i går kväll i Huh Che Minh City, gamla Saigon. Resan med Vietnam Airlines var bekväm och riktigt avkopplande, även för en flygrädd typ som jag. Nåja, lite orosmoln fanns det på vägen till Hanoi. Men inget oväder.
Hanoi ja! När vi checkade in i Beijing så hade vi boardingkort till Huh Che Minh City. Det sas inget om mellanlandning i Hanoi, vilket jag var glad för. Jag gillar ju varken att starta eller landa. Egentligen vill jag inte flyga alls, men har insett att det är enda sättet att komma runt i världen. ( Båt är inget alternativ för mig)
Så vi visste alltså inte hur det skulle bli.
Väl i Hanoi gick alla av, vi också. Hämtade bagaget, bar det genom tullen och fick nya boardingkort. Kan lugnt påstå att fltygplatsen i Beijing är MYCKET EFFEKTIV. Men vi har semester, så det blev bra träning.
Huh Che Minh City nådde vi på under två timmar. Det var 25 grader varmt sent på kvällen, så jag var glad att bara jeansjackan var med.
Hämtning vid flygplatsen och direkt till hotellet.


Antar att det var maken som var "partyt".

Jättefint hotell nära flygplatsen och ett rum som var gjort för  avkoppling och semester, så skönt.
Tidig väckning, frukost , hämtning och på nytt  transport till flygplatsen. En kort resa på under en timma och vi landade på Phu Quoc, en ganska liten ö I Indiska Oceanen är  endast fem mil lång och någon mil bred. Ön hör till Vietnam , men ligger  nära gränsen mot Kambodja.

Mörkret har nu fallit och jag ser imte längre tangenterna på datorn. Trevar mig fram. Ska försöka mellan de ettriga myggorna att lägga in lite bilder. Sitter i bikini....
Inser att jag får bärja skriva tidigare i morgon... Där jag sitter finns inga lampor....


Vårt lilla trädgårdshus, 100 meter till stranden


Blommor och blad önskade oss välkomna på sängen.


Grönt och fint över allt. Bilden är tagen från stranden.


En lång, lång, strandkantad med palmer.


En fantastisk början på en semester. Och dage är inte slut. Middag på en strandrestaurang och kanske en promenad
i månskenet. I morgon ska jag ta av mig klockan....Här finns inga tider att passa!
Hur har ni det??? Jag delar gärna med mig!

KinaTessan

Hej ditte, vilket fantastiskt äventyr du har hamnat på. Låter och ser mycket bra ut. I morgon börjar min resa mot solen, får vi hoppas. Vädret ser inte så lovande ut, men jag håller tummarna. Njut av resana och hälsa Bosse så mkt.

Många kramar Tessan

Sussie

Hej Ditte & Bosse!

Ser helt fantastiskt ut! Läste på en av skyltarna tagen från stranden att det inte finns rum förrän i April - lite flyt har ni alltså!

Ha det nu så gott!

Massor med kramar

Sussie

Iris

Njut! Här i Beijing är det fruktansvärt kallt!!!

Kram till er båda från en frusen Iris

Anonym

Hahaha, jag har alltid tyckt att det är lite party över Bosse =). Ser och låter som att ni har det gott. Njuut! Kram från ett slaskigt Sthlm


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: