Nytta och nöje

    
Idag har jag haft en egen temadag;nytta och nöje.
Den började redan på förmiddaggen då det var dags för 90 minuters enskild, kinesisk lektion. Väldigt  roligit och mycket nyttigt! Jag hade gjort min läxa från i tisdags och fick beröm både för mitt uttal och för att jag gjort framsteg. Jättekul!
Efter lite roligt pysslande här hemma vid datorn blev det dags för en promenad tillsammans med Anna. Det var inte många minusgrader i luften, men oj vad det blåste. Vi traskade på i alla fall, stundtals dubbelvikta av vindbyar.
Dags för lunch i det nya shoppingcentrat The Village.


Anna, väl påklädd.

Så då den eviga frågan; vad ska vi äta. Och var ska vi äta? Laddade så traskade vi i väg til en restaurang, Element Fresh.
 Bara namnet låter ju sunt, så det bådade gott. Men se där fanns det då inga bord, utan man fick skriva upp sig på en lista och stå( sitta i kö.  Inte vad vi hade tänkt oss. Vi gick vidare och såg en restaurangskylt, Herbal Café. Det lät också nyttigt och vi gick in. En restaurang med Hong Kong mat. Vi granskade menyn och kunde mycket snart enas. Det vlev några räkfyllda knyten med sötsur sås, krabbrullar inlindade i kål samt nudlar med curry, räkor och lite kött. Måltidsdrycken blev citronté för min del och Hong Kong mjölk för Anna. Det visade sig att dryckerna var kalla....Inte vad vi tänkt oss, men vi frågade inte heller. Alltså blev detta en ganska så nyttig och mycket god lunch.

Eftermiddagen fortsatte i temaform för min del. Jag tyckte att det kunde vara bra att passa på att praktiskt träna lite kinesiska. Det blev först ett besök på Carrefour, ett jättestort varuhus av franskt ursprung. Jag lyckades muntligt få chauffören att köra mig dit genom att bara säja adressen. Alltid något! Men lite smolk i bägaren blev det. Chauffören ville inte lämna tillbaka växel på 15 yuan. Han bara tog dem. Jag härdade ut och sträckte fram handen. Inga pengar. Då sa jag på kinesiska att jag vill ha mina pengar. Jag upprepade meningen ett par gånger och sent om sider fick jag mina tre yuan. ( ca tre sek.)
Eftersom vi närmar oss det Kinesiska Nyåret så var det mer folk än vanligt här. Det är alltid många shoppare här, men idag tog det nog rekordet.


Här säljs det allt som kan behövas för ett riktigt nyårsfirande, plus lite till.

Jag gick ett varv där inne och skyndade mig sedan ut. Detta stämde inte helt med min temadag, nytta och nöje. Visst var det roligt att se kinesernas glädje över allt de kunde hitta till nyåret. Men så mycket annat var det inte.
Beslöt mig för att åka till IKEA. Ny taxi och nya upplevelser.

På IKEA var det inte riktigt lika mycket folk. Jag tycker alltid det är roligt bara att strosa runt. Idag visste jag inte ens om jag skulle handla något. Jag hade eventuellt tänkt mig en stol till skrivbordet och datorn. Jag sitter nu alltför lågt och får ont i axlarna. Hittade ingen bra stol utan köpte en sittdyna. Den får duga så länge. 
Jag blir lika faschinerad var gång jag är här. Man sover i soffor och sängar, något som inte alls skulle passa in i det svenska systemet.  Vid borden sitter man gärna och äter.Plats finns. Kanske var folk extra trötta idag, för jag såg fler än vanligt som sov och många obäddade sängar.
Kunden inte låta bli att fnissa åt detta för mig helt främmande fenomen.

 
Två som sover i en soffa.


Skönt att somna in i nyårsbrådskan.


Här har någon vilat i godan ro.

På IKEA förenade jag nytta med nöje. Jag gillar ju att handla hem saker till lägenheten också. Dock tycker den äkta hälften att vi sällan behöver något. Men man kan ju tycka olika. Oftast tycker han att mina inköp är bra. Nu får jag ingen feedback förrän nästa lördag, då han kommer från Sverige.
Mina inköp blev utöver stolsdynan, en lampa, en fleesefilt, en plastlåda för att förvara kryddor i, keramikskålar, glasburkar ljus och servetter, samt även lite godis och bröd. Riktigt roligt alltså! både nytta och nöje inte att förglömma.
Hemresan med taxin gick galant. Nu passade jag verkligen på att träna att prata kinesiska med de få ord och meningar jag kan. Upptäckte att jag även förstod ett par frågor och dessutom kunde besvara dem. Så roligt!!!!
Ser redan fram emot nästa "temadag". Har ännu inte bestämt ämne. Förslag emottages tacksamt.
Utvärdering av dagen: Målet uppfyllt; nytta och nöje har verkligen samverkat denna dag.
" Gänget"

Vad bra med en temadag. Vi har funderat ut några teman. Håll till godo med dessa!

Tidig pension- för och nackdelar, Kropp och hälsa,

Språkutveckling, (din kinesiska alltså)Nöjen omkring mig och Mina vänner. Vi ska tänka på fler tenaförslag. Kanske ska vi utmana övriga läsare?

Kul tanke i alla fall.

Susanne

En temadag låter skönt. Jag ska se vad jag kan föreslå för teman, men jag gör det nog per mail.

Annars tycker jag språkutveckling eller pensionstema låter bra.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: