Nytt år!

    
Nyårsdagen i Vietnam, på ön Phu Quoc. Nu har alltså det nya året, Oxens/Kons ( Nötkreaturets) år infallit. Jag är Oxe/Ko, så det här måste verkligen bli mitt år. Har läst lite om Oxens/Kons karaktär och den stämmer väldigt bra in på den Vädur jag är hemma....
Vilken förmån att fira två nyår så tätt på varandra. Hemma firade vi på Åland den 31 december och i natt firade vi här i Vietnam. Måste nog i ärlighetens namn säja att så mycket firande här blev det inte. God mat och dryck, en promenad barfota längs stranden i skenet från en vacker måne och bara sitta på stranden för att titta på stjärnorna. Jag undrar vad de ville berätta. Riktigt hemlighetsfulla såg de då ut.
Här kallas det Kinesiska nyåret för Tete och firas också rejält. Men säkert inte som i Beijing, där man tror att man befinner sig i en krigshärjad zon. Men man kan fira på olika sätt, med mer eller mindre buller och bång. Här tror jag de är mycket för det vackra.
Personalen på vårt hotell är lediga efter klockan 16 idag och hotellets ägare, Jim med familj , har bjudit in till stor fest för sina anställda och deras anhöriga. Det är de verkligen värda!!!!

Att sitta här och tänka framåt  på 2009,känns nästan som en utmaning. En sak ska jag ta med mig och tänka extra på, men det blir nog fler. Och det är att inte skjuta upp saker, vare sig det handlar om mer rutinmässiga vardagsbestyr, saker som är otrevliga eller att göra det jag vill. ( Det kanske finns vissa begränsningar här...) Men i princip!Jag har ett liv och det är nu. Kanske är det för att jag börjar närma mig de 60 års strecket som dessa tankar aktualiserats.
Här har jag nu tagit av mig klockan. Ja, den föll pladask ner i stengolvet och gick sönder. Men jag har inte saknat den. Ska även tillbaka i vardagen inte ha klockan på under helger och ledig tid.

Jag har här i min solstol på stranden, med vågornas brus i mina öron, läst en del och lyssnat på några inspelade "Sommarprogram" från P1.


Vågornas brus

 Pia Johansons program från den 3/8-2008 gav många tankar om hur man kan förhålla sig till det liv man fått. ( Pia Johanson är skådespelerska och har varit med länge i Parlamentet) Det handlar om att ge kärlek och att älska, att själv påverka sitt liv och verkligen vilja. Absolut väl värt att lyssna på. Det finns fortfarande på Sveriges Radios hemsida.

Jag ska nu ge mig ner till stranden för att ytterligare i ett par timmar njuta av tillvaron på stranden och i havet och bara vara. Strax före klockan sex ( då är klockan i Sverige 12 på dagen) blir det en ny solnedgång och sedan faller mörkret inom en halvtimma. Då är det ficklampor som gäller, för det är helt becksvart. Men så stilla och behagligt.


Undrar vad stjärnorna har att berätta???


Solen går ner där borta i väster.
Anonym

Bra gjort av Bosse att ta det fina kortet på dig i så rätt vinkel. =)

Ingrid

Har varit inne och tittat på P4 och deras hemsida. Vilka jättebra reportage dina elever skrivit. Väldigt roligt att läsa.Du är också duktig på att inspirera och att få folk att tycka om att skriva. Jag lyssnade också på P4 Junior.Jättekul att höra "dina" elever berätta om det Kinesiska Nyåret. Fick göra det på webben eftersom du gett fel tid. Vännen, det ska vara klockan 07.45 på lördagar.

Ha det bra och njut av ledigheten! Kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: