Nöjd med tillvaron

    
Lämnade lägenheten och huset i morse 07.30. Tog några få steg till skolbussen. Strålande sol och några minusgrader. Önskar ibland tiden tillbaka, den tid då jag fick 30 minuters promenad i rask takt  både till och från skolbussen. Det är över ett och ett halvt år sedan.
Men tiderna har förändrats och för hälsans och motionens skull är jag tveksam till om det är till det bättre. Skulle inte tro det! Nu får jag motionera på andra tider i stället. Tyckte liksom då, att det  var en friskvårdande arbetsförmån till ringa kostnad att få en uppfriskande morgonpromenad. Visserligen krävde denna motionsåtgärd att jag steg upp 15 minuter tidigare än vad jag gör idag och man kan ju faktiskt också vila sig i form.


Vårt hus. Precis under gångbron stannar skolbussen.

Beijing är ju en stad som är vida känd för alla sina bilar och all trafik. Det känns så skönt att bara luta sig tillbaka på sätet och bara låta sig transporteras till jobbet. Det tar cirka 45 minuter att färdas den 28 km långa sträckan och då har bussen några hållplatser på vägen. Den kör delvis inom storstadsområde innan motorvägen tar vid, och det är mycket sällan några köer. Annat är det i Stockholmstrafiken vid denna tid!!!!


Motorvägen strax före klockan 8 en vanlig fredagmorgon. I fjärran skymtar bergen.

Första skolveckan, tre dagar, är till ända och det har varit en fantastisk start på en ny termin. Allt har bara varit roligt.Tänk att ha fått förmånen att jobba här på SSB och verkligen få vara just lärare!!! Mycket spännande väntar under våren både vad gäller jobb, resor, besökare hos oss, lektioner i kinesiska och givetvis livet här i Beijing i största allmänhet.

För att verkligen uppleva på djupet hur nöjd och glad jag är i största allmänhet, trots att maken inte är här (han kommer nästa vecka) så gick jag med på after work till ett café. Jag brukar avstå från konditoribesök.....Men inte så idag.
En alldeles nybakad,varm, banankaka med "topping" och en cappuchino förhöjde kaloriintaget denna dag. Inser att aftonens middag med tillhörande dryck får bli mindre kaloririk. Man kan tyvärr inte vila sig i form hur mycket som helst.
Men nöjd med tillvaron är jag absolut.


Verkligt gott!!!!
Sanna

Ditte!

Blir så glad när jag läser din blogg. Härligt att höra att du är så nöjd och lycklig i Beijing! NJUT!

Här hemma är det grått idag men vi firar Carl som fyller 5 år, otroligt men sant...vad tog dessa 5 år vägen...jo 3 av dem i Kina!

Ät nu en god middag och skit i att tänka på kalorierna!!

Kram

Sanna

Ditte

Jag som trodde att åren bara försvann ju äldre man blev.... Klart att det var fel. viktigt att leva här och nu. Ska försöka bli bättre på det!

Kram

Ditte

Jag som trodde att åren bara försvann ju äldre man blev.... Klart att det var fel. viktigt att leva här och nu. Ska försöka bli bättre på det!

Kram

Karin

Vad roligt att läsa en blogg som ser det positiva

och det vardagliga, som är bra skriven och med lite distans. Är första gången jag kommenterar din blogg, men jag har läst den ett bra tag. Alltid kul att läsa.

Kerstin

God Fortsättning på 2009 kära Ditte!

Jag kommer även fortsättningsvis att läsa din blogg och ta del av ditt Beijingliv ! Livet är härligt!!!!!!!!!

Kram!

Åse

Jag säger det igen! Det är roligt att följa ditt liv I Beijing. Det känns som om man är där! Men jag förstår inte hur ni vill vara borta från er fina bostad i Stockholm. Vilket läge!!!!

MVH Åse (karolinas mamma)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: