Nästan vår?

    
Solen strålar från en klarblå himmel. Det är +6 och dagen som gjord för en långpromenad.
Började morgonen med en kinesisk lektion. Det är så roligt! Jag gläder mig till mina lektioner, även om den ena är en söndag förmiddag mellan 10.30-12. Tiden bara rinner i väg och jag tycker att jag lär mig nya saker hela tiden. Jag har också märkt att jag nu börjar förstå en aning av folk säjer. Men bara lite...Jag kan också säja fler och fler meningar och lär mig många nya ord. Jag skulle vilja ha tid till mer studier i kinesiska. men det får bli ett annat år.
Dags i alla fall för långpromenaden. Maken anlände i går och behövde både sol och frisk luft. Idag var den faktiskt ganska frisk.
Vi gick längs kanalen med solen som lyste i ansiktet. Luften var varm och i min dunjacka svettades jag. Halsdul eller vantar var inte att tänka på. Det var heller ingen blåst, kanske  det därför kändes varmare än vad det kanske var.
På många ställen satt folk i alla åldrar på bänkar och njöt av det vackra vädret. På kanalen var det is och det var några som borrat upp hål och satt där och fiskade. Om det blev några napp vet jag inte.


Vackert och soligt  och is på kanalen.

Vi gick i flera timmar utan att ha något direkt mål, annat än att ha solen mot ansikitet. Det var så skönt. Nytta med nöje!
På henvägen kom jag på att jag nog behövde ett par nya jeans. Ett besök inne på varuhuset Yashow och jag hittade två par jeans. Råkade sedan helt apropå se en tunika som bara hängde och väntade på mig. Inte kunde jag låta den hänga där. Det var vår i luften. För mig betyder det också att lite nya inköp kan vara på sin plats.
Karolina, jag har rensat lite här också. Så då kan lite nytt få komma in.
När vi var hemma var klockan nästan 17 och det var fortfarande ljust ute.

Passerade lite vackra blommor som lyste upp vår väg ytterligare.


Tänk vad lite blommor gör mycket! ( Dessa är konstgjorda)

En bra söndag har det varit; det brukar alla dagar vara i och för sig. Men nu är maken tillbaka, det är vackert väder och sol. Det ger en extra dimension åt tillvaron. 
Middag i "vardagsrummet" Purple Haze, vår thailändska restaurang, kan bara göra dagen och aftonen ännu bättre.
Mojito, jättegod! Det är nog den bästa som går att få här i stan,därtill den goda kycklinggrytan med bambuskott i röd curry och cocosmjölk, samt phad thai. (nudlar med grönsaker och chili)


Ayi, vår favorit servitris på restaurangen, välkomnar Bosse tillbaka och passar på att
önska oss båda lycka inför det nya året. Det blir oxens/kons år denna gång.
Anonym

Underbart ser det ut!!! Jag skulole gärna vilja se hur tunikan såg ut. Kram

Anonym

Härlig dag du haft! Ser lite mer vårlikt ut än här hemma. Vår dag på Norrvikens is var visserligen inte fy skam, men ingen tunika på hemvägen!!!

Kram!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: