Inköp och städning

    
Var idag och uträttade lite ärenden på eftermiddagen. Att uträtta ärenden innebär ofta att göra av med pengar. Det har jag gjort idag. I februari ska maken, vännen Anna och jag ut och resa. Det blir en helgtripp med flyg till norra Kina och den verkliga kylan. Vi ska resa till Harbin och se deras isfestival. Denna resa betalde vi idag. Alltså ett inköp!
Bäst att vara beredd på rejäl kyla, det brukar vara runt - 30 grader. Och man är ute och beskådar de mest fantastiska isskulpturer. Här handlar det inte om några små figurer, utan de brukar byggas i snudd på naturlig storlek. Ja, kanske inte riktigt....
Hur som helst  tyckte jag mig behöva  en rejäl jacka till resan, ännu en till samlingen. (Hade glömt bort att jag köpte en gåsjacka förra året. ) Gick förbi en liten kinesisk affär,kunde inte motstå frestelsen utan det blev ett inköp av  ännu en gåsjacka. Denna var vackert, röd och det är den färg jag ska ha nu i oxens år. Jag är alltså oxe här i Kina. 
Oxens år som den 25 februari är på ingång, lär enligt kinesisk tradition, inte vara det bästa att vara född i. Kanske tur att jag är vädur i Sverige. Men man kan alltså bättra på det hela genom att ha rött på sig.
Nu har jag i alla fall en röd jacka.
Det blev inköp av varm tröja också. Även den med lite röda inslag. För säkerhets skull!

Middag med några vänner och därefter inhandlade jag lite snittblommor. Det är ju städdag idag.
Jag kommer alltså var torsdag hem till en nystädad lägenhet och då vill jag också gärna ha en  eller ett par blombuketter som lyser upp den annars något mörka lägenheten. Dessa båda fick jag för 35 sek.


Gula fresior och några blåvita blommor som jag inte ens vet vad de heter. Riktigt svenskt!

Att det är städdag innebär också att jag får vara lite av en sakletare. Vår Ayi  som städar (det heter så och betyder egentligen äldre dam) har för vana att plocka undan allt som ligger framme. Sen får man gissa sig till var sakerna finns. De finns oftast i samma rum där de senast fanns, men inte alltid.
Idag hade jag tur och hittade det jag behövde. Men det ger en liten, extra, spänning i tillvaron och definitivt  ger det omväxling.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: