Gamla kvarter

    
Lördagens promenad, nåja tunnelbana först och sen promenad, gick till kvarteren söder om Himmelska Fridens Torg och gatan Dazhalan. Jag återkommer hit både ofta och gärna.
Här finns nämligen några av de älsta kvarteren i Beijing och man slipper så många turister. Men mycket folk är det förvisso. Här finns en salig blandning av gamla och nya butiker. Det är i det här området man finner några av stadens äldsta och finaste sidenvaruhus.
Här finns även en butik som både säljer och tillverkar tygskor gjorda för hand, Neiliansheng Shoe Store.  Affären etablerades redan 1853 och är en av de mest kända i beijing. Butiken har levererat skor både til Mao och Zhou Enlai. Högst upp i huset finns också ett skomuseum med där man kan följa Kinas skohistoria. Jag provade ett par handsydda tygskor, men de var tyvärr för små. Så det blev inget köp denna gång. men jag är sugen på att låta sy upp ett par. Kostnaden blir då ca 200 sek.....
Lite te blev det i alla fall i tebutiken. Dyrt te! Men varför inte?
Många byggnader i detta område renoverades inför OS och har nu fått väldigt vackra och färgglada fasader som verkligen lyser upp gatan och området.


 Till Dazhalan från Quianmen.


Handgjorda skor i tyg.


Utbudet av skor räcker till. 


Tebutiken med sin vackra fasad.

En runda inne på apoteket Tongrentang blev det också. Det är ett stort apotek i flera våningar som öppnades
redan 1669. Byggnaden där apoteket är inrymt idag har endast funnits i något decennium. Här kan man köpa mediciner som tillverkats enligt urgamla recept likväl som moderna mediciner. Medicinsk rådgivning går också utmärkt att få.
Det var spännande att bara gå runt och titta på alla läkemedel. Svårt dock att förstå riktigt vad medicinerna var bra för. Men jag ska be att min kinesiska lärare följer med vid något tillfälle. Kanske kan jag hitta något som kan hjälpa min skadade tå att må bättre.


Apoteket Tongrentang.


Några torkade djur. Vet ännu inte vad de botar....Får veta i morgon.


Interiör från apoteket.


Lite rådgivning kanske? Måste nog träna mer kinesiska  innan jag försöker få råd om min tå-

Att komma till Dazhalan är som att förflytta sig långt tillbaka i tiden, men då och då påminns man om dagsläget.
Finanskris även här!

Anonym

Tänk om du nu äntligen fick ordnng på din tå. Det finns säkert bot för den. Våga chansa! Utbudet på apoteket såg spännande ut och du brukar inte vara rädd för att prova nya saker.

Vilken mysig lördagsutflykt. Annat än att åka till Prisextra och lördagshandla.

Ingrid

Det finns sökert botemedel för din onda tå. Du får prova dig fram. Vilken mysig lördagsutflykt. Själv har jag varit på Prisextra och veckohandlat ooch det vill jag inte kalla avkopplande.

Ingrid

Såg att jag fått in två kommentarer. Inte meningen alls. Det blev något avbrott först och då skrev jag en ny.Ja,du förstår nog.

Iris

Vilken härlig lördagspromenad!

Bland alla medicinerna bör det ju finnas botemedel för din tå!

Sussie

Hej Ditte och tack för en trevlig lördagkväll!

Jag bara älskar att läsa din blogg - rena rama historelektionen! Keep up the good work!

Kram Sussie


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: