Fortsättning på ""gamla kvarter"

    
Jag har nu denna söndag morgon haft lektion i kinesiska. Jag kom också ihåg attt be om hjälp att tolka den kinesiska informationen på en av bilderna från på apoteket som var med på gårdagens blogg. De torkade djuren som fanns med  visade sig vara en sorts stora grodor som torkats och nu var till användning. Till vad fick jag inte reda på....Men just grodor lär ha en omfattande "botekraft" fick jag veta.
Jag hittade också svalbon på burk. Dessa är särskilt populära i Hong Kong och bland Hong Kong kineser. Men billiga var de inte. Priserna för dessa varierade mellan 1700 och 2600 yuan. ( Lite mer i svenska pengar) Svalbona har en mer övergripande effekt på kroppen fick jag förklarat för mig. 
Jag kan nog tänka mig att spendera mer tid på detta anrika apotek och utforska fler avdelningar. För det här med läkemedel, det har man kunnat länge i Kina. 


Svalbon på burk!!!!

Att Beijing är en kontrasternas stad upplever jag dagligen. Allt från det modernaste moderna till det gamla. Att bara gå omkring och och uppleva är en lisa för själen. Stanna till ett ögonblick, titta och låta sig förflyttas tillbaka i tiden om så bara för några timmar.
Jag tror nog inte att jag vill byta mitt bekväma liv och min moderna lägenhet mot ett boende i dessa gamla kvarter. Men det hindrar mig inte från att trivas att vistas här. Historiens vingslag följer dig hela tiden.


Ingen korvkiosk, men något liknande.


Elledningar är det gott om.


Lugna gatan.


Mandariner på träd, kanske något att köpa?

Ingrid

Det är bra att du följer upp saker och ting. Tack!

Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: