Förpackad i plast

    
Inte visste jag att man kunde ha sååå stor användning för plastfolie. Efter terminens första skoldag tyckte vännen Anna och jag att det var behövligt med lite yttre omhändertagande. Vi stegade glada i hågen, men något jetlagade, upp till varuhuset Yashow för att få fötter och händer i nyskick; det vill säja manikyr och pedikyr.
Det är bara det att det finns många olika typer av dessa och vad skulle vi nu välja... Efter ett kort funderande, fattade vi beslutet om att ta det hela med extra inpackningar. Till mig säjer de alltid att jag har förfärligt torr hy och att det verkligen behövs extra "treatment". Jag kan i princip hålla med, men denna behandling  kostar också  betydligt mer än den vanliga 100 sedeln. Men idag slog vi alltså på stort och tog manikyr, pedikyr samt hand och fotmassage, plus heta inpackningar i vax.......Två personer arbetade samtidigt för att få mina russinliknande fingrar att bli släta samt att dessutom få ordning på nagelband och mina fötter. Tror inte jag skulle vilja byta jobb.
Jag njöt av tillvaron och behandlingrana och kände mig absolut värd detta omhändertagande. Varför? Ja, det vet jag inte. Men i år ska jag unna mig vad jag vill, nåja inom rimliga gränser får det förstås bli. Men det har jag å andra sidan gjort förra året också. Men lite extra kan det vara värt så här på ålderns höst....Eller???


Händerna och underarmarna doppade i vax och därefter inkädda i plastfolie och utanpå detta  "värmepåsar".

Behandlingarna var verkligen avkopplande och väldigt sköna. Jag brukar alltid gruva mig lite för min onda tå, men på detta stället vet nog alla i personalen om att den finns, så snart kan jag släppa den oron. De tycker däremot att jag ska kontakta en riktig fotdoktor här i Beijing, så att det kan bli någon ordning på tån. Ska kanske göra ett nytt försök. Funderar i alla fall vidare på det hela.

Även fötterna och underbenen fick liknande behandling som händerna; massage, scrubbing, insmörjningar, inpackning i vax och även här kom "värmepåsarna" på.  
Oj, så ompysslade fötter och händer var det länge sedan jag hade. Brukar nöja mig med vanlig pedikyr och manikyr var tionde dag i vanliga fall.


Jag har fått av handomslaget, men fötterna är plastinpackade. Anna har alla inpackningar kvar.

Det var med lätta fötter och händer som i skick som nya, som vi studsade ut i den svala aftonen för att  inmundiga en lätt middag.
Antar att vi lär studsa fram även resten av veckan. Får se hur det blir med händerna i den torra Pekingluften. Kan meddela att vår innertemperatur ligger på +28 och den går inte att vare sig stänga av eller skruva ner.
Vill vi ha svalare, så blir det till att använda ac:n.
Tack och lov, så kan jag öppna fönstern och få in lite svalare luft. Men luften är torr och inte bra för nyrenoverade, plastinpackade, fötter och händer.
Anonym

Hahaha, läste precis ditt förra inlägg. TÄNK när vi mötte dig och Bosse nere vid Wang fu Jing. Då var ni helt färska i stan. Ta hand om Anna nu. Jag blir riktigt avis när jag sitter här hemma med spruckna hälar och flagnande nagelack. Kram

Sanna

God fortsättning!

Vad skönt det ser ut. Passa på och njut av allt vad Peking har att erbjuda...lite åt mig också ;-)

Saknar dig!

Kram

Susanne

God fortsättning på det nya året! Vad skönt att du ser till att hålla både dig själv och andra i arbete. Du ser i alla fall ut att må bra där du sitter och blir ompysslad. Det är du värd!

Kanske kan det bli en tur till Peking för mig framåt vårkanten. Vill gärna på plats se hur du har det. Och du, kom ihåg att skriva! Ofta!

Anonym

Hej Ditte och Bosse. Jag kan se att ni har det bra o kom väl tillbaka till beijing. Jag saknar de där inpackningarna.. Jag sitter och skriver min andre hemtenta nu för min andra kurs, det är alltid lika ångestladdat innan jag ska skriva dem men det är ju bara o vänja sig jag har nu några kvar om man säger så... stor kram på er emma

Nivole

kan varmt rekommendera Feet and Nails i Stockholm, dem gör manikyr och pedikyr till bra priser, drop in tider, jätte bra behandling med O.P.I lackering som är bara bästa!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: